Події

Мати підозрюваного члена ДВК Житомирського району закидала камінням і фекаліями працівників міліції

25 August 2015, 13:57

Члену дільничної виборчої комісії у Житомирському районі оголошено про підозру в підробці виборчої документації, а саме: постанови щодо розподілу коштів між членами ДВК під час виборів народних депутатів 2014 року.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області.

«Чоловік не з’являвся до слідчого для проведення необхідних слідчих дій у ході досудового розслідування, тому його було доставлено до Житомирського РВ під приводом. Наразі він дає свідчення. 25 серпня 2015 року у селі Світин Житомирського району на виконання ухвали слідчого судді у межах кримінального провадження, розпочатого за статтями 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України за місце проживання 31-річного підозрюваного було проведено обшук», – йдеться у повідомленні.

Мати підозрюваного під час обшуку намагалась перешкоджати діям міліції, лаючись та кидаючи каміння і фекалії у працівників райвідділу. Нині вирішується питання щодо кваліфікації дій жінки за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Водночас ще одне кримінальне провадження, де 57-річна жінка є обвинуваченою у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 345 ККУ, нині  уже розглядається у суді. У лютому 2015 року обвинувачена сокирою нанесла тілесні ушкодження слідчому Житомирського РВ під час проведення ним слідчих дій на подвір’ї  домогосподарства жінки, – повідомила прес-служба.

Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, а також їх використання (ч. 1, 4 ст. 358) відповідно до Кримінального кодексу можуть каратись від накладення значних сум штрафів, піврічного арешту до обмеження волі на термін до 2 років.

Як повідомляв Житомир.info, жителька Житомирського району накинулася з сокирою на слідчого, який  прийшов з обшуком.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі