Влада

Житомирський губернатор - голові РДА у зв’язку з лісовими пожежами: Не можете справитись – не відповідаєте посаді

29 August 2015, 16:03

28 серпня голова Житомирської обласної державної адміністрації особисто виїхав в зону лісової пожежі, що в Коростенському районі.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«Ціль мого візиту – перевірити роботу відповідних служб та місцевої влади. Пожежа має бути локалізована та знешкоджена. Всі сили треба кинути на приборкання лиха», - сказав він.

Губернатор ОДА провів робочу нараду з керівництвом ДСНС, лісомисливського господарства, АПК «Облагроліс» та головою РДА, - інформує прес-служба. Зі слів заступника начальника управління ДСНС у Житомирській області Олега Держанівського, зараз у регіоні спостерігається найвищий – 5-й клас – пожежної небезпеки, у лісах області цілодобово чергують працівники державної лісової охорони, аби не допустити загорянь.  

«Ситуація повністю контрольована. Ми в найкоротші терміни локалізуємо та знешкоджуємо лісові пожежі. Для цього 200 осіб особового складу чергують цілодобово», - сказав він. 

Існує ймовірність, що підпали є навмисними заради вирубки лісу. Працівники лісгоспу, якому належить територія, де  сталася пожежа, підтвердили факт нещодавньої крадіжки лісу. Наразі ці факти перевіряють правоохоронці, - повідомляє прес-служба.

Сергій Машковський доручив голові Коростенської РДА провести розширену нараду з правоохоронними органами, керівниками лісових господарств району та службою ДСНС і виявити точні причини загорання та шляхи недопущення загорань на інших територіях.

«Саме ви, як керівник району, повинні забезпечувати співпрацю всіх служб на відомчій їм території. Основна функція місцевої влади – це координація всіх структурних підрозділів та територіальних органів. Зараз я абсолютно не побачив вашої роботи. Якщо ви не можете справитись зі своїми обов’язками – ви не відповідаєте займаній посаді», - резюмував Сергій Машковський. 

Як повідомляв Житомир.info, 26 серпня на вулицях Житомира та Коростеня спостерігався дим через горіння торфяників на півночі області. 27 серпня горіла суха трава у чотирьох селах Житомирського району. 28 серпня СЕС рекомендувала коростенцям обмежити перебування на вулиці через підвищений вміст у повітрі продуктів горіння.

Фото прес-служби ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі