Місто

Влада Житомира готова безоплатно дати землю, щоб на Шелушкова побудували багатоповерхівку для учасників АТО

15 September 2015, 15:54

 Влада Житомира готова безоплатно передати землю по вул.Шелушкова громадській організації «Атошник» для будівництва багатоповерхівки.

Відповідний проект рішення, який буде розглядатися на позачерговій сесії, опублікований на сайті міської ради 15 вересня.

«Розглянувши клопотання ГО «АТОШНИК» від 14.09.15р. № 01/09, керуючись ст. 102-1 Земельного кодексу України, ст. 413 Цивільного кодексу України, ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила затвердити проект Договору суперфіцію на користування земельною ділянкою площею 0,1734 га по вул. Шелушкова, 59, для  будівництва та обслуговування багатоквартирного  житлового будинку (02.03), кадастровий номер ділянки 1810136600:03:010:0008, в м.Житомирі (додається). Укласти терміном на 2 (два) роки  Договір суперфіцію на безоплатне користування земельною ділянкою площею  0,1734 га по вул. Шелушкова, 59 для будівництва  багатоквартирного  житлового будинку в м.Житомирі з керівником ГО «АТОШНИК»», - йдеться у проекті рішення.

Підписати Договір уповноважують секретаря міської ради Любов Цимбалюк.

Контроль за виконанням цього рішення хочуть покласти на першого заступника міського голови та постійну комісію міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Руїни на вул.Шелушкова, 59, де планують побудувати будинок для учасників АТО

У проекті Договору зазначено, що земельна ділянка надається Суперфіціарію (ГО «Атошник») безоплатно на термін будівництва об’єкта.

Прописані також умови користування ділянкою та строки дії Договору:

- земельна ділянка передається в користування Суперфіціарію для здійснення будівництва об'єкту: Будівництво багатоквартирного житлового будинку для учасників АТО;

- земельна ділянка не вилучається з комунальної власності міста, а Суперфіціарій отримує лише право на користування нею для  будівництва. Площа та межі Земельної ділянки залишаються без змін;

- діяльність Суперфіціарія щодо будівництва не повинна негативно впливати на стан Земельної ділянки;

- об'єкт користування має використовуватися Суперфіціарієм відповідно до його цільового призначення. Суперфіціарій має право здійснювати будівництво на території Земельної ділянки відповідно до  затвердженого проекту будівництва, погодженого із Суперфіціаром;

- право користування Земельною ділянкою, наданою для забудови, не може бути відчужене Суперфіціарієм;

- договір укладено терміном на 2 роки:

- після закінчення строку Договору Суперфіціарій має переважне право укладання цього Договору на новий строк;

- суперфіціарій продовжує користуватися земельною ділянкою після закінчення терміну дії Договору і Договір вважається продовженим на той самий термін і на тих самих умовах, якщо Суперфіціар за 30 календарних днів до закінчення терміну дії Договору не повідомить письмово Суперфіціарія про закінчення договірних відносин.

Громадська організація, яка збирається будувати багатоповерхівку, з'явилася у Житомирі навесні цього року.

«Громадська організація «Атошник» зареєстрована 24 квітня 2015 року у м. Житомирі і є добровільним громадським об’єднанням учасників АТО  та членів їх сімей,  членів сімей загиблих, волонтерів,а також інших громадян України, які всебічно сприяють діяльності організації і беруть участь у реалізації її програм та заходів», - зазначено на сайті організації. Очолює ГО Віктор Камлук.

 

Фото з фейсбук-сторінки Віктора Камлука

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 20 серпня депутати «завалили» питання виділення земельних ділянок під будівництво житла учасникам АТО. Розпорядження про скликання 17 вересня позачергової сесії міської ради секретар міськради Любов Цимбалюк підписала 14 вересня - в день, коли надійшло клопотання ГО «Атошник».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі