Політика

Зараз у Житомирі сприятливі умови для створення ОСББ, – Сергій Сухомлин

16 September 2015, 14:10

Олег Тищенко разом з сусідами власноруч встановлює дитячий майданчик, який на прохання місцевих мешканців передав депутат міської ради Олександр Рабінович. Чоловік розповідає: багато років жителям будинку на Тутковського 6 доводилося ходити з дітьми до сусідніх дворів, тепер у подвір’ї буде власний дитячий майданчик:

«Забралися всі у під’їзді, у всіх є діти, всі згуртувалися і спільними силами збираємо, ставимо майданчик. Я вважаю, що народ вже має сам організовуватися до дій», - каже Олег Тищенко.

Оксана Горобчук розповідає: мешканці будинку дружні і спільно вирішують проблеми будинку. Планували навіть створити ОСББ, втім ініціатива не була успішною через необізнаність сусідів.

«Хочеться, щоб будинок був облаштований, щоб було гарно у дворі, щоб були дитячі майданчики гарні, щоб було де гратися, а не бігати по усіх дворах, щоб у під’їздах було гарно, це багато в чому залежить від самих мешканців. Самі мешканці мають хотіти, а не хтось має ними керувати, правильно?», - розповідає Оксана Горобчук.

Роз’яснити місцевим жителям процедуру створення ОСББ і їх переваги над роботою з ЖЕКами взявся перший заступник міського голови. Сергій Сухомлин розповідає: впродовж року у місті очікується створення щонайменше тридцяти Об'єднань співвласників багатоквартирних будинків і популярність ОСББ дедалі зростатиме, тож завдання міської влади - сприяти цьому процесу.

«З боку міської ради та мене особисто - це підтримка людей, це пояснити їм, в першу чергу, переваги створення ОСББ. Будинок достатньо великий, у великих будинках з великою кількістю квартир створювати ОСББ дуже вигідно. Сьогодні ми просто на цифрах поетапно по кожній цифрі розповідали скільки грошей вони в принципі зекономлять, скільки грошей залишиться на їх будинок», - розповідає Сергій Сухомлин.

Сергій Сухомлин каже: об'єднання співвласників багатоквартирних будинків має безліч переваг, і для підтримки новостворених ОСББ з міського бюджету навіть цілеспрямовано виділяються кошти, тож радить житомирянам не зволікати і організовуватися для спільного вирішення проблем будинку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі