Влада

Голова райдержадміністрації з Житомирської області отримав догану від Яценюка

16 September 2015, 17:19

 Голова Коростенської райдержадміністрації Сергій Дмитрук отримав догану від прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

Про догани 34 керівникам районних державних адміністрацій через невиплату заборгованості по заробітних платах працівникам бюджетної сфери заявив Арсеній Яценюк на засіданні Уряду 16 вересня – інформує прес-служба секретаріату КМУ.

«У місцевих бюджетах є гроші. Якщо немає в районному бюджеті, то є в обласному. Чому додаткові доходи у вигляді 40% - це мільярди гривень, які отримали місцеві бюджети за останні 9 місяців, не перерозподіляються між тими районами, які потребують допомоги, і заборгованості не гасяться?» - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він повідомив, що загальний обсяг заборгованості зараз становить 53,4 мільйона гривень. Яценюк зазначив, що це – невелика цифра, але справа не в цифрі, а в відношенні до людей.

«Сьогодні Кабінет Міністрів виносить догану 34 керівникам районних державних адміністрацій. Ви не справляєтеся зі своїми обов’язками. Це неприпустимо, коли в казні є гроші, а в людей у кишенях цих грошей немає. Тому що ви сидите в кабінетах заміть того, щоб перерозподілити кошти, підняти це питання на обласному рівні і погасити заборгованість», - наголосив глава Уряду.

Згодом на Урядовому порталі було опубліковане розпорядження з прізвищами голів РДА, які отримали догану. Серед них лише один з Житомирської області – Дмитрук Сергій Васильович, голова Коростеньсокї райдержадміністрації.

Арсеній Яценюк також звернувся до деяких міських голів Житомирської, Кіровоградської, Сумської, Хмельницької, Чернівецької і Чернігівської областей: «По відношенню до міських голів Уряд не може вживати заходи дисциплінарного стягнення. Але тут вже виборці вживають «заходів дисциплінарного стягнення» і перед виборами кожному дадуть оцінку».

Водночас Арсеній Яценюк повідомив, що Уряд готовий допомагати дотаційним районам, які не мають бізнесу і є депресивними райони. Для цього в бюджеті передбачається 2 мільярди гривень.

Яценюк повідомив, що безпосередньо дотацію з державного бюджету отримають близько 30 міст і близько 400 районів. Перший транш буде виділений у розмірі одного мільярда гривень.

Глава Уряду звернувся до цих регіонів: «У вас є інструменти, яким чином збільшити доходи. Користуйтесь ними. У вас «в тіні» земля, нерухомість, бізнес. У вас є всі можливості, щоб збільшити доходи і перерозпреділити частину цих доходів безпосередньо людям, працівникам бюджетної сфери».

Як повідомляв Житомир.info, Сергій Дмитрку керує Коростеньским районом з жовтня 2014 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі