Місто

У Житомирі шикуються черги бажаючих піти в нову поліцію

2 October 2015, 13:05

Набір до нової патрульної служби розпочали у Житомирі. Охочих – безліч, у черги вони шикуються з самісінького ранку.

Богдан подав анкету один із перших: «Нова поліція це шанс змінити всю країну і потрібно з чогось починати. Нова поліція себе добре показала і я хочу теж приєднатися до реформування України», – каже він.

Вимог до кандидатів чимало: вік від 21-го до 35-ти років, середня або вища освіта, наявність водійських прав, фізична підготовка, міцне здоров’я та моральна витривалість.

Військовослужбовець Ярослав Кривоцюк каже, що до відбору готовий, бо усю необхідну підготовку пройшов під час служби в окремому полку президента.

«У мене батько військовий, зараз знаходиться в зоні АТО. Я вирішив йти у поліцію, тому що Житомир - моє рідне місто і хочеться його покращити набагато», - каже боєць.

Є у черзі і справжні сімейні підряди. Олександр подає заявку за компанію з дружиною. «Дружина запропонувала піти у нову поліцію. Прагнемо до змін у державі», - каже Олександр Морозюк. «Іду в поліцію, тому що хочу змін. Вірю в реформу», - каже його дружина Ліна.

Поділитися з майбутніми колегами специфікою служби приїхали столичні поліцейські. Вони готові допомогти і, якщо у апліката виникають запитання у заповненні анкети.

«Та більше я до них підходжу. Чи вони соромляться, чи що. А так, я сам підходжу просто, бачу, що людина не знає куди їй дітися і що записати, то я їй підсказую», - каже інспектор патрульної служби Києва Олександр Васильченко

Анкета для претендентів нескладна. Там лише загальні питання: вік, освіта, наявність судимостей. Складнощі для кандидатів почнуться після 23 вересня.

«Бажаючих надзвичайно велика кількість і гадаю, що ця кількість не буде зменшуватись. Етапи у нас будуть тривати з 2-го жовтня до 23-го жовтня. Це лише перший етап до набору анкет. По кінцевому дню ми зможемо оголосити, скільки бажаючих виявилось у нас в місті Житомирі.  Має набратися 180 патрульних в місті Житомирі», - говорить керівник центру прийому анкет у Житомирі Дмитро Слівінський.

Анкети прийматимуть впродовж трьох тижнів, потім – навчання та практика. Патрулювати вулиці Житомира нові поліцейські почнуть на початку наступного року.

Фоторепортаж дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, перші кандидати вже реєструються у нову поліцію Житомира. 

 
 
 
 
 
 
 
 

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі