Політика

Сухомлин, Чиж і Буравков зустрілися на «вільному мікрофоні» у Житомирі

16 October 2015, 15:26

П’ять запитань до кандидатів на посаду Житомирського міського голови - захід під такою назвою відбувся у Житомирі. Сергій Сухомлин, Наталія Чиж та Георгій Буравков відповіли на запитання модераторів і розповіли, які перші кроки планують робити на посаді мера і як збираються розбудовувати місто.

«У нас з кожним роком в перший клас дітей йде все більше і більше в порівнянні з минулим роком. Але населення зменшується - молодь виїжджає з Житомира. Перше, що необхідно зробити для того, щоб ця молодь могла себе знайти в місті Житомирі - це створення робочих місць. Без робочих місць не залишиться молодь, не буде наповнення бюджету. Індустріальний парк - питання, яке ми порушували, у мене він є в програмі, й інвестиційний клімат для інвестора. Другий напрям, який необхідно для молоді - це садочки для їхніх дітей. Для того, щоб два члени молодої сім'ї могли працювати і заробляти гроші. І дозвілля, дійсно, підтримую спорт. Ми зробили ескізні проекти реконструкції стадіону "Спартак" і це в мене в програмі окремим рядком написано. Другий напрямок - це будівництво бази водних видів спорту, і третє - це створення міського молодіжного центру для того, щоб творча молодь мала місце, де себе реалізувати - на базі кінотеатру "Жовтень"», - сказав кандидат на посаду Житомирського міського голови Сергій Сухомлин.

Організатори переконують - захід не є агітаційним, а носить суто інформаційний характер, аби кандидати могли озвучити свої програми, стратегії та конкретні дії, які вони збираються робити задля вирішення існуючих у громаді проблем.

«Місто Житомир не зможе жити без знищення корупції. На жаль, нема пані Цимбалюк, яку запрошували. Півтора роки, будучи при владі, у нас у жахливому стані ЖКХ, у нас у жахливому стані дороги, у нас все у жахливому стані. Поки ми не позбудемося корупційної складової, нічого не буде відбуватися», - сказала кандидат на посаду міського голови Житомира Наталія Чиж.

«Перш ніж говорити про розвиток міста, треба повернутися до того, що треба відновити все те, що колись було створено нашими попередниками. Тобто наше місто повинно хоча б повернутися до того, що було до 91-го року. А для цього потрібно зробити ревізію», - вважає кандидат на посаду Житомирського міського голови Георгій Буравков.

Зустріч влаштувала громадська організація «Сучасний Формат» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. Організатори кажуть, впродовж наступного тижня проведуть ще одну дискусію, на яку запросять інших кандидатів у мери.

Прес-служба Сергія Сухомлина

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі