Економіка

У Житомирі створять підприємство, яке виготовлятиме бортові кабельні системи для відомих марок європейських автомобілів

19 October 2015, 17:24

Безперервне виробництво та сучасні технології за такими принципами вже десять років у Луцьку працює підприємство «Кромберг енд Шуберт Україна». На заводі виготовляють бортові кабельні системи для відомих марок європейських автомобілів. Фінансовий директор «Кромберг енд Шуберт Україна» Олександр Шаварський розповідає: керівництво підприємства ухвалило рішення відкрити ще один завод в Україні. Через ряд переваг, місцем де буде створено ще один завод німецької компанії було обрано саме Житомир.

«Протягом 10-ти років у місті Луцьку наше підприємство досягло максимальних виробничих показників і ті всі процеси, які запроваджені тут було вирішено копіювати в іншому місті. Чому Житомир? Житомир – це місто приблизно з такою ж соціально-демографічною ситуацією як і місто Луцьк, географічно – недалеко від кордону, для нас це важливо. Але перевага Житомира – це набагато краща інфраструктура доставки вантажів», - розповідає фінансовий директор підприємства «Кромберг енд Шуберт Україна» Олександр Шаварський.

Олександр Шаварський додає: головним пріоритетом для підприємства завжди була безпека праці на заводі та екологічність виробництва.

«Важливий аспект умов праці є дотримання вимог до безпечності умов праці. В зв’язку з цим, перед тим як починати виробництво наше підприємство буде перевірятись нашим головним офісом, де є дуже високі стандарти екологічності у Європейському союзі. Після того будуть перевіряти окремо представники від автоконцернів і, звичайно, всі державні органи будуть атестувати наші робочі місця», - каже фінансовий директор підприємства «Кромберг енд Шуберт Україна».

На заводі «Кромберг енд Шуберт Україна» у Луцьку нині працює п’ять з половиною тисяч людей. Технічний директор підприємства Славомір Качмарек розповідає: житомирське підприємство так само забезпечить роботою багато житомирян.

«Наші плани – це друге підприємство в місті Житомир. Це підприємство на якому будуть працювати близько трьох тисяч людей. Нові проекти у Житомирі це проекти, які знаходяться і тут. Це те що ви бачите – це нові марки авто, які вийдуть на ринок у 2017 році. Це Audi Q2 та BMW купе кабріолет. Ми європейське підприємство. Наші клієнти – то найкращі клієнти на світі. Ми говоримо про Volkswagen, Audi, BMW, Porsche. Ми не будуємо, а складаємо кабельну мережу. І всі деталі, які ми отримуємо погоджені з Європейським союзом, а, як ви знаєте, екологічні стандарти в Європейському союзі вищі ніж українські в два рази», - технічний директор підприємства «Кромберг енд Шуберт Україна» Славомір Качмарек.

Самі працівники заводу розповідають: відчувають велику відповідальність, бо партнерами підприємства відомі на весь світ виробники автомобілів. Перш ніж братися до роботи кожен новий працівник проходить курс теоретичного та практичного навчання.

«Керувати маленьким колективом дуже складно. І керувати людьми, які приходять нові, які не знають що тут – їм страшно. І оцей бар’єр страху ми тут допомагаємо їм подолати. І буквально за тиждень ми можемо дати їм теоретичні знання і оцей бар’єр страху можемо зменшити. Буквально за тиждень часу ми даємо людині можливість розкласти проводку, обмотати, спробувати всі операції які можуть бути виконані на проводці», - розповідає помічник інструктора виробничого навчання Владислава Лапка.

На заводі «Кромберг енд Шуберт» у Луцьку вже більш як півроку навчаються близько сімдесяти житомирян, які стануть «кістяком» персоналу підприємства у нашому місті.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі