Місто

Для Житомира хочуть придбати євротрамвай на 5 вагонів за 28 млн грн

3 November 2015, 12:40

Для Житомира хочуть придбати один європейський трамвай на 5 вагонів за 28 мільйонів гривень.

Про це Житомир.info розповів заступник Житомирського міського голови Євгеній Демчик.

«У п’ятницю, 30 жовтня, я їздив до Львова, зустрічався з профільним заступником по транспорту. Ми подивилися на львівські трамваї, ми подивилися автобуси, експериментальні варіанти, електробус. Попередньо, у нас є з державного бюджету пропозиція: вони хочуть співфінансування, аби ми купили європейський трамвай на 5 вагонів у Житомир один. 70% місцевого бюджету і 30% – державний бюджет. Такий трамвай, на 5 вагонів коштує 28 млн грн, але він класний, такі їздять Львовом. По комфорту такий трамвай – екскурсійний, і загалом у Львові він як пам’ятка: там є новації, озвучки, wi-fi», – повідомив Євгеній Демчик.

Також заступник міського голови розповів про те, що вже через два тижні відбудеться співбесіда для тих, хто подав свої документи на участь у конкурсі на посаду керівника ТТУ.

«Близько 10 заяв надійшло на конкурс. Ми плануємо провести усну співбесіду, через неділі дві, нехай трішки заспокоїться ситуація з виборами. Ви маєте розуміти, що затвердження директорів комунальних підприємств відбувається за клопотанням профільного управління, профільного заступника, а контракт затверджує міський голова. Скоріш за все співбесіда буде у відкритому залі, аби всі бачили», – сказав Євгеній Демчик

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська міська рада оголосила конкурс і шукає нового керівника для КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі