Влада

Житомирський губернатор відвідав ще два дитсадка, де іде ремонт

3 November 2015, 17:47

Третього листопада голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський відвідав будівництво двох дошкільних навчальних закладів - №32 по вул. Якубовського, 10 в м. Житомирі та дитсадка «Журавлик» у селі Вереси Житомирського району. 

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«Будівля дошкільного навчального закладу №32 по вул. Якубовського, 10 в м. Житомирі була побудована близько 43 років тому. Проте типовий проект садочку не передбачав окремих приміщень спалень, тому його так і не ввели в експлуатацію. Проект добудови та реконструкції цього навчального закладу було включено до плану заходів з реалізації стратегії регіонального розвитку», - йдеться у повідомленні.

«Проектом передбачається повний комплекс виконання робіт для відновлення повноцінної роботи дошкільного закладу, в т. ч. придбання меблів та обладнання. Тут будуть навчатися діти з особливими потребами, тому забезпечення елементів доступності для дітей є надважливим завданням», – цитує прес-служба Сергія Машковського.

Необхідна для реконструкції інклюзивного дитсадка сума складає трохи більш як 12,5 млн грн. Державою виділені кошти у сумі 11,4 мільйони, ще 1,2 млн грн було виділено з місцевого бюджету.

Зі слів відповідального за реконструкцію садочка заступника міського голови Сергія Сухомлина, реалізація цього проекту дозволить зберегти від руйнування будівлю, забезпечити місцями 100 дітей та працевлаштувати близько 40 працівників освіти.

Зараз на об’єкті проводяться облаштування даху, роботи по водо-, теплопостачанню, водовідведенню та облаштування котельні. Також розпочато будівництво нового додаткового приміщення, де будуть розташовані спальні, спортивна зала, кабінети для роботи вихователів та практичного психолога.

Роботи на об’єкті повинні завершитися до кінця поточного року.

Фото ОДА

У Вересах 3 листопада відбулася виїзна нарада за участю Сергія Машковського, голови Житомирської РДА Антона Михайлова, керівника ПАТ «Житомиргаз» Валентина Ющенка, начальника управління держпраці в Житомирській області Сергія Сечіна.

Тема наради – вирішення питання щодо підключення газу в сільського дитсадок, кошти на реконструкцію якого виділив Державний фонд регіонального розвитку.

Об’єкт був введений в експлуатацію в жовтні цього року, приміщення на сьогодні обігрівається електроприладами. Котельню та зовнішні газові мережі змонтовано, проте у зв’язку з виникненням деяких технічних проблем газопровід не ввімкнено.

Валентин Ющенко зазначив, що при виконанні монтажних робіт газового устаткування були допущені незначні порушення. Тільки після їх усунення  ПАТ «Житомиргаз» зможе надати дозвіл на пуск газу.

Сергій Машковський дав доручення підряднику негайно виправити недоліки та до кінця тижня запустити опалення.

Як повідомляв Житомир.info, 2 листопада губернатор перевірив хід реконструкції дитсадка №58 на Крошні у Житомирі.

Фото ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі