Місто

Від’їжджали міліцією, а повернулися поліцією: до Житомира з зони АТО приїхав зведений загін правоохоронців

11 November 2015, 13:45

17 зведений загін житомирських правоохоронців після більш ніж місяця перебування у зоні АТО, повернувся додому. 50 міліціонерів, які захищали контрольовані території на сході України, до Житомира повернулися вже в якості поліцейських.

«Це була найдовша ротація з тих, які були раніше, вона відбувалася місяць і десять днів. Це було пов’язано і з тими обставинами, які були в зоні АТО і з тими якісними змінами, які проходять у нас зараз в національній поліції.  Зараз міліція з 7 листопада перейшла в якісний склад, ми працюємо вже в складі національної поліції. Зараз люди будуть проходити атестації, співбесіди, комп’ютерні екзамени з метою визначення подальшої долі їх в складі нової Національної поліції», – розповідає т.в.о. начальника ГУ Національної поліції Житомирської області Валерій Рудик.

Правоохоронці розповідають: у зв’язку з виборами та реформами МВС, на відміну від попередніх ротацій, на схід відправили лише 50 чоловік, на яких було покладено велику відповідальність.

«Пліч-о-пліч стояли, один одного підтримували. Я думаю, я як жінка відіграла важливу роль в такій кількості чоловіків піднесенням духу. Позитивні враження залишилися. Дуже приємно повертатися. Звичайно, були покладені там обов’язки нелегкі. І не тільки на наш зведений загін, а й попередні. Виконувалися завдання з метою виявлення, недопущення диверсійно-розвідувальних груп на контрольованих територіях. А також недопущення незаконних збройних формувань», – розповідає єдина жінка у загоні, старший інспектор кадрового забезпечення ГУ Національної поліції Житомирської області Олена Туровська.

«Всі живі-здорові. Хочу відмітити, що, можливо через те, що була мотивація, з п’ятдесяти чоловік в жодної людини не було навіть ГРЗ, не дивлячись на те, що ми несли службу на постах по три доби. 2-3 доби на постах, добу відпочивають, знову 2-3 доби на постах. Давали лимони, таблетки, профілактували. І була, напевне, сильна мотивація. Була менші кількість людей, а задач, за великим рахунком, стало не набагато менше. І тому трохи більше було навантаження. Але витримали, з нормальним настроєм повернулися, всі живі, здорові», - додає командир зведеного загону Анатолій Монзолевський.

Після відпочинку на них чекає переатестація до нової поліції: комп’ютерне тестування, екзамени, і навіть проходження поліграфу.

 
 
 
 
 
 
 
 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі