Суспільство

У Житомирській області 7 тисяч діабетиків щодня отримують інсулін, з них 223 – діти

11 November 2015, 16:33

У Житомирській області зареєстровано понад 38 тис. хворих на цукровий діабет, із яких майже 7 тисяч щодня отримують лікування препаратами інсуліну, в тому числі  223 дитини.

Про це з посиланням на обласного позаштатного ендокринолога, завідуючу ендокринологічним відділенням Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського Вікторію Стаховську повідомляє прес-центр управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації.

11 листопада в поліклініці обласної лікарні в рамках проведення Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом перевірила рівень глюкози в крові та визначила можливі ризики виникнення цукрового діабету 2-го типу 341 особі: 198 жінкам та 143 чоловікам. Підвищений рівень глюкози у крові лікарі виявили у 66 громадян, низький рівень - у 48 обстежених, 52 вже є хворими на цукровий діабет, а 14 проходили обстеження вперше. 55 осіб направлено на консультацію до ендокринолога.

За словами Вікторії Стаховської, в Україні на цукровий діабет хворіють близько 1,5 млн пацієнтів. Кількість людей з недіагностованою патологією у 3-4 рази перевищує кількість виявлених пацієнтів. Половина хворих на діабет не знають про свою хворобу і не лікуються, тож піддаються високому ризику розвитку ускладнень і передчасної смерті.

"Комітет експертів ВООЗ дійшов висновку, що основним фактором ризику інсулінозалежного діабету є ожиріння: захворюваність збільшується у 4 рази серед осіб із помірним, і у 30 разів — із різко вираженим ожирінням. Іншими факторами ризику, що піддаються корекції за допомогою модифікації способу життя та призначення відповідної терапії, є недостатня фізична активність, тютюнопаління, зловживання алкоголем, підвищений рівень холестерину, високий артеріальний тиск та інші супутні захворювання", - зазначається в інформації.

Як повідомляв Житомир.info, у 2014 році з обласного бюджету на медикаменти для діабетиків було виділено 15 млн. 767 тис грн.

Фото УОЗ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі