Влада

У Житомирі кандидати на посаду голови облради «мірялися» досвідом та біографією

12 November 2015, 14:21

На установчій сесії Житомирської обласної ради на посаду голови ради було подано дві кандидатури: Анжеліка Лабунська від ВО «Батьківщина» та Володимир Ширма від Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

Перед голосуванням кожен кандидат взяв слово.

«Якщо я буду обрана головою обласної ради, то я можу запевнити кожного з вас, представників сьогоднішньої влади, голову облдержадміністрації, що в моїй особі ви завжди знайдете конструктивну співпрацю, і ніякі політичні питання не завадять нам разом працювати. Мені здається, що коли обласну адміністрацію очолює одна політична сила, це Блок Петра Порошенка, то саме для балансу влади потрібно головою обласної ради обрати представника іншої політичної сили, тоді я впевнена в тому, що кожного з нас тоді будуть чути. Якщо депутати оберуть головою обласної ради депутата однієї політичної сили – то знаєте, узурпація влади ще ні одну країну ні до чого гарного не приводила. Я думаю, що ви знаєте мою біографію. Я народний депутат трьох скликань. Я була секретарем комітету з питань правосуддя, я знаю як працювати, вмію працювати і буду працювати», - сказала Анжеліка Лабунська.

Інший кандидат на посаду голови обласної ради Володимир Ширма закликав депутатів під час голосування керуватись в першу чергу інтересами жителів Житомирщини.

«Насправді в нелегкий і непростий час ми живемо. І якраз в такий час якась політична сила і хтось має брати на себе відповідальність за те все, що відбувається в нашій країні. Я маю досвід роботи голови районної ради, і коли в районній раді було 9 політичних сил. Я тоді це говорив, і сьогодні хочу звернутись до депутатів обласної ради. Коли вирішення питань зачіпає інтереси Житомирщини, тоді ми всі маємо називатись «житомирська партія». Тому що інтереси народу, інтереси житомирян повинні бути вище всього. Я народився і виріс на Житомирщині. За межами області я був тільки два роки, коли служив в армії, все моє життя пройшло тут, пройшло на очах людей, з якими я працював, і результатом, мабуть, стали результати виборів до обласної ради», - повідомив депутатам Володимир Ширма.

На підтримку кандидатури Лабунської виступили свободівці.

«Я підтримую ту думку, що якщо в нас є голова обласної адміністрації від правлячої партії, то вищий представницький орган Житомирської області має обрати голову від іншої політичної сили. Такою є думка ВО «Свобода». Тільки за таких обставин ми можемо говорити, що місцеве самоврядування на Житомирщині не зникне, що в нас не буде ручного управління з вулиці Банкової чи з вулиці Грушевського. Тому ВО «Свобода» заявляє про свою підтримку кандидату від «Батьківщини», і я прошу колег також підтримати нашу позицію», - сказав депутат обласної ради від ВО «Свобода» Сидір Кізін.

Натомість про свою підтримку кандидата від БПП оголосили депутати Об’єднання «Самопоміч».

«Ми хочемо підтримати Ширму Володимира Васильовича як кандидата, як людину. На нашу думку, людина, яка жила живе і буде жити тут, буде думати, що потім буде з нею. На гіркий досвід Попільнянського району, коли нам «гастролерів» кидали на Попільнянський район, які приїхали, відпрацювали і «кинули», то потім їм солі на хвіст насиплеш хіба що. А так людина буде дивитись нам в очі, і набагато легше таку людину контролювати, яка знає, що завтра її можуть взяти за горло», - сказав депутат обласної ради від Об’єднання «Самопоміч» Євгеній Жабокрицький.

Депутат від ВО «Батьківщина» Олександр Ніколайчук заявив, що обрання Володимира Ширму головою облради лобіює інший депутат від Блоку Петра Порошенка.

«Лобіст, який сьогодні лобіює, це Арешонков, депутат від БПП. Це людина, яка організовувала Антимайдани. Я наголошую, що поважаю президента, але не поважаю істот, які своїми руками зганяли Антимайдани. І розпочали війну, яка сьогодні є. А щодо ефективності роботи, якщо від політики відійти, то ефективність роботи Володимира Ширми можна оцінити по стану доріг, які є сьогодні в районі. Він жалюгідний», - сказав депутат обласної ради від ВО «Батьківщина» Олександр Ніколайчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі