Влада

Лабунська збирається оприлюднити прізвища депутатів, які не голосували за її обрання головою Житомирської облради

12 November 2015, 16:04

 Новообрана голова Житомирської облради Анжеліка Лабунська хоче, щоб люди бачили, хто з депутатів не брав участі у голосування за голову обласної ради.

Про це вона сказала після завершення першого пленарного засідання сесії 12 листопада.

«Я думаю, що це таємне голосування. Мабуть ми визначимося, я попрошу підготувати протокол – хто не брав участь у голосуванні для того, щоб люди бачили навіщо обирають депутатів, якщо вони не виконують свої функції», - сказала Лабунська.

Вона також підкреслила, що знати хто саме голосував «за» чи «проти» неможливо, бо голосування таємне.

«Знати хто саме проголосував проти – ми не можемо. Це можуть бути різні політичні сили, які брали участь у голосуванні. Якщо пан Розенблат десь там сидів і в підзорну трубу дивився, він знає хто як голосував, то в мене немає таких даних і згідно закону це є таємним голосування, тому про коаліцію в Житомирській обласній раді рано говорити. Я впевнена в тому, що вона буде широка», - зазначила новообрана голова облради.

Нагадаємо, для голосування за голову облради мали зробити два «іменних» бюлетеня: в одному було прізвище Анжеліки Лабунської (ВО «Батьківщина») і місця для відміток «за» - «проти», в іншому - прізвище Володимира Ширми (БПП). Перше голосування було за кандидатуру Лабунської.

Як повідомляв Житомир.info, 12 листопада на установчій сесії Житомирської обласної ради депутати обрали головою облради Анжеліку Лабунську: за неї проголосували 33 депутати з 62 присутніх (всього в облраді 64 депутати). Голова фракції ВО «Свобода» Сидір Кізін вимагав оприлюднити прізвища депутатів, які не взяли бюлетені для голосування за Лабунську. Народний депутат Борислав Розенблат (фракція Блоку Петра Порошенка) заявив про створення «ширки», в якій «Батьківщина» об’єдналася з «регіоналами» з Опозиційного блоку щоб зробити Лабунську головою облради.

Фоторепортаж про голосування депутатів дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі