Політика

Директор житомирського телеканалу пояснив, чому під час дебатів не повідомили про причину відсутності Цимбалюк

13 November 2015, 11:53

 12 жовтня о 19.00 на телеканалі «Союз-ТВ» мали відбутися дебати між кандидатами в мери Житомира Сергієм Сухомлиним та Любов’ю Цимбалюк. Проте, Цимбалюк на ефір не з’явилася, хоча цього дня була на сесії обласної ради.

Чому в ефірі не повідомили про причини відсутності одного з кандидатів, 13 листопада Житомир.info розповів директор телеканалу «Союз ТВ» Олег Бабкін.

«Перед початком ефіру був телефонний дзвінок мені, як директору телеканалу «Союз-ТВ» та на телефон редактора, з номера, який нам був не відомий. Людина, яка нам телефонувала, представилася, що вона є прес-секретарем Любові Цимбалюк і назвала себе Анною. Але я цю людину не знаю і жодного разу в очі не бачив. Вона повідомила, що Любов Володимирівну забрали до лікарні в передінфарктному стані й її на ефірі не буде. Однак, оскільки це був телефонний дзвінок від людини, з якою я особисто не знайомий і не знайома мій редактор, і повноважень її ми не знаємо, ми користуємося виключного законами України «Про захист персональних даних», «Про інформацію» та «Про доступ для публічної інформації» і не маємо права оприлюднювати особисту інформацію про людину, яку ми отримали з невідомих джерел. Офіційного підтвердження, що Любов Володимирівна буде відсутня на ефірі з якихось поважних причин ми не мали, саме тому в ефірі про це повідомлено не було. Ми маємо навіть на сьогодні лише письмову згоду Любові Цимбалюк на участь у теледебатах за особистим її підписом», – сказав Олег Бабкін.

Директор телеканалу пояснив, яке саме повідомлення вважає офіційним.

«Це мала б бути довірена особа від Любові Цимбалюк, яка в ефірі повідомила про причину її відчутності, або ж це мав бути офіційний лист від політичної сили, яка висувала Любов Володимирівну на кандидата в мери Житомира за підписом керівника. І тоді ми змогли б цей лист зачитати в прямому ефірі. Адже Закон України «Про доступ до публічної інформації» та «Про інформацію» обмежує право розповсюдження інформації про особу», - підкреслив Олег Бабкін.

Нагадаємо, 12 листопада у прямому ефірі новообраний депутат міської ради від «Батьківщини» Іван Мартинчук сказав, що Любов Цимбалюк знаходиться у першій міській лікарні і лікарі заборонили їй виходити з палати та брати участь у теледебатах. Також офіційну заяву з цього приводу розповсюдила прес-служба місцевої організації ВО «Батьківщина», звинувачуючи керівництво телеканалу в ігноруванні повідомлення прес-служби про госпіталізацію Цимбалюк «до кардіологічного відділення Першої радянської лікарні міста Житомира».

Як повідомляв Житомир.info, 12 жовтня на каналі «Союз-ТВ» о 19.00 почалися теледебати між кандидатами, організовані Житомирської філією Комітету виборців України. 11 листопада кандидати дебатували на обласному телебаченні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі