Місто

На зарплати житомирським вчителям не вистачає майже 20 млн грн, але аванс за листопад виплатять, - Гаращук

18 November 2015, 12:30

 Влада Житомира направила 8 млн 107 тис грн на виплату авансу працівникам освіти за листопад.

Рішення про перерозподіл коштів на утримання закладів освіти прийняли на засіданні міськвиконкому 18 листопада.

«8 мільйонів 107 тисяч гривень пропонується перерозподілити на користь фонду заробітної плати працівників шкіл. Хочу зауважити, що залишається великою проблемою виплата заробітної плати по освіті і по охороні здоров’я. Ціна питання по освіті – майже 20 мільйонів гривень і це півторамісячний фонд заробітної плати. Тобто, виплатити аванс, якщо приймаємо таке рішення, зможемо, а виплатити заробітну плату за листопад і за грудень вже є проблематично», - сказав Гаращук.

Директор фіндепартаменту підкреслив, що в сфері охороні здоров’я проблема ще гостріша.

«37 мільйонів гривень не вистачає і це, практично, два місячних фонди заробітної плати. Така ситуація не нова, вона утворюється, на превеликий жаль, протягом останніх п’яти років щороку і наприкінці року дійсно не вистачає коштів на виплату заробітної плати (педагогам і медикам – ред.). Це повноваження держави і вони забезпечуються за рахунок субвенції з державного бюджету», - пояснив Сергій Гаращук.

Рішенням виконкому на 8 млн 107 тис грн були зменшені наступні видатки: на оплату теплопостачання навчальними закладами (7 млн 800 тис. грн) та зарплата і нарахування на зарплату для педагогів вечірніх шкіл (307 тис. грн).

Як повідомляв Житомир.info, у порядку денному терміново скликаного виконкому було 8 питань, перед початком засідання роздали порядок денний, де було вже 9 питань – додали ще питання «Про надання допомоги на гаряче харчування громадянам міста Житомира».

Під час формування порядку денного включили також питання про продовження терміну дії рішення виконкому щодо технологічних норм використання питної води та оренду приміщення на вул. Старовільська, 3. В ході засідання головуюча Любов Цимбалюк внесла пропозицію щодо передачі управлінню юстиції в оренду за 1 гривню приміщення по вул.Бердичевська, 64.

На засідання виконкому прийшов начальник обласного управління юстиції Олег Горай

Директор фіндепартаменту Сергій Гаращук

Наслідки вибуху на вул.Лівівська, 8/2

На засідання виконкому прийшов член громадської ради при ОДА Ігор Пірожок

Начальник управління юстиції Олег Горай слідкує за голосування про передачу в оренду приміщення на Великій Бердичівській

Фото Андрія Дідківського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі