Влада

Наймолодші і найстарші депутати Житомирської міськради розповіли, як працюватимуть

20 November 2015, 18:54

 Депутатський склад Житомирської міської ради оновився і омолодився. Наймолодшому депутату Антону Раковичу щойно виповнилось 22 і він всерйоз націлений на роботу.

«Я вважаю, що нема такого поняття наймолодший чи найстарший у роботі. Тим паче, що вік ніколи не був ознакою розуму чи мудрості людини. Знаєте, я коли спілкувався зі своїми виборцями, вони мені також задавали такі питання і я завжди відповідав так, як сказав перший президент Чехословаччини та Чехії Вацлав Гавел: краще 5 років помилок ніж 50 років саботажу», - каже Антон Ракович.

Обранець із найбільшим депутатським досвідом – Володимир Башек. На новий склад міськради він дивиться з оптимізмом і зізнається – ці місцеві вибори видались чи не найважчими.

«Досить таки складно було. Це вже сьоме скликання я депутат. Якщо раніше я вигравав на окрузі і більше питань не було, то цей раз треба було ще набрати досить великий відсоток, щоб попасти в депутати. Склад депутатів значно став молодше і я думаю, що він буде працювати якраз на благо наших жителів міста Житомира», - говорить Володимир Башек.

Незалежно від віку депутати сходяться на думці – рада працюватиме ефективно, якщо кожен забуде про партійну приналежність і налаштується на роботу.

«Я думаю, що все буде добре, ми будемо працювати. Залог успіху - це якщо ми будемо працювати, тільки тоді ми зможемо у певній мірі щось змінити у нашій країні, щось досягти. Головне, щоб ми один одного чули і працювали. Незалежно від партій. Саме головне - працювати на місто», - каже 22-річний депутат Владислав Савіцький.

«Менше демагогії, більше роботи – ось це мій основний принцип. Я в цьому будинку з 92-го року, фактично заступником прийшов сюди і я бачу оновлений склад, дуже багато нових, молодих депутатів, ще очі горять. Мабуть щось ми зробимо конкретно. Якщо ми дійсно налаштуємось на робочий лад, то це буде користь для міста. Політику треба залишити там, на вулиці», - говорить депутат Василь Кучик

А там, на вулиці двоє молодих депутатів залишили свої велосипеди, на яких приїхали на сесію. Колись вони пропонували пересісти на двоколісного меру Дебою, зараз власним прикладом показують: їздити у міськраду на велосипеді – реально.

«Ми не на честь чогось. Ми завжди так їздили і продовжуємо це робити. Тільки сьогодні дощ зірвався, непогода», - говорить депутат міськради Дмитро Ткачук.

«В цьому є певний символізм, ми обоє були одними з тих, хто підписав меморандум про розвиток велоінфораструктури в місті. І треба було показати містянам, що ми не забуваємо власних обіцянок і своїм прикладом показуємо, що попри погоду велотранспортом можна користуватися і це здорово», - додає депутат Іван Фурлет.

Вони самі крутять педалі й іншим депутатам радять. І обіцяють – на наступне пленарне засідання теж приїдуть на велосипедах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі