Влада

Короткі промови та голосування: як обирали заступників мера Житомира і новий склад виконкому

30 November 2015, 21:20

 Призначити першим заступником міського голови Олексія Ясюнецького, заступниками мера – Дмитра Ткачука та Матвія Хренова, а керуючою справами виконавчого комітету міської ради Ольгу Пашко - пропонує депутатам міський голова Сергій Сухомлин на сесії 30 листопада і запрошує кандидатів до слова.

«Я вже мав змогу працювати в міській раді протягом 9-10-го років, очолював юридичний департамент, певний час був членом виконкому Житомирської міської ради, тому маю не лише теоретичне уявлення, але й практичний досвід. Я був на кожній фракції, розповідав про свої кроки, тому розраховую на вашу підтримку», - говорить Олексій Ясюнецький.

«Мене звати Хренов Матвій. За першою освітою я лікар, за другою освітою магістр управління. Працював у першій міській лікарні, на сьогоднішній день працюю директором приватного центру «Відновлення». Прошу підтримати, дякую за увагу», - каже Матвій Хренов.

«Я думаю, що абсолютна більшість людей, які слідкують за житомирським політикумом, мали можливість мене бачити, в тому числі мої коментарі і позиції, що стосується транспортних питань. Думаю, що це буде гарна можливість звести все в єдиний стратегічний документ і попрацювати нарешті над розвитком, а не збереженням і добиванням», - говорить Дмитро Ткачук.

«Я – Пашко Ольга Миколаївна, за фахом учитель історії, депутат двох скликань – четвертого і п’ятого. 10 років пропрацювала начальником організаційного відділу. Зараз працюю завідуючою протокольної частини міської ради. Вважаю, що керуючий справами виконкому – це, перш за все, людина, яка є менеджером, організатором роботи виконавчого комітету міської ради та виконавчих органів міської ради в цілому», - говорить Ольга Пашко.

Депутати голосують і підтримують. А от питання щодо нового складу виконкому спричиняє дискусію.

«Пропоную затвердити виконавчий комітет міської ради в кількісному складі 23 особи, а саме: за посадами 9 осіб, одна особа – представник силової структури, 6 осіб – представники політичних партій, які пройшли до Житомирської міської ради, 6 осіб – представники громадськості», - звертається до депутатів Сергій Сухомлин.

«Моя позиція особисто і позиція фракції, що 23 члена виконавчого комітету – це дуже мало. Тим більше, що вже однозначно, якщо 23 – ви маєте керовану більшість, ви уже її маєте. Тому говорити про відкритий виконком, про прийняття якихось рішень нема навіть шансів», - каже голова фракції ВО «Батьківщина» Любов Цимбалюк.

«Виконком – це робочий орган, він повинен працювати і приймати рішення. Для того політичні партії, які представляють своїх кандидатів для роботи у виконкомі, мали абсолютно повне право делегувати туди представників громадськості. Це вже 6 чоловік. Ще 6 осіб ми залишаємо квоту. Ми говоримо про те, що при міському голові буде створена громадська рада, куди ввійдуть представники громадськості. І вже громадська рада делегує 6 людей у виконавчий комітет», - пояснює Сергій Сухомлин.

Голова ГО «Рух Автомайдан Житомир» Юлія Демчук висловлює позицію громадських активістів.

«Ми вважаємо, що нічого не було поганого в тому, що у складі виконавчого комітету працювало 43 особи. Тобто це була сформована пропозиція громадських організацій. Також була наша спільна позиція, що не має бути ніяких політичних квот. Якщо ми говоримо, що ми формуємо нову правову державу, то ми говоримо, що у виконавчому комітеті мають працювати фахівці, фахівці в різних галузях. Тому я прошу всіх депутатів все ж врахувати пропозиції 18-ти громадських організацій Житомира», - закликає Демчук.

Також на трибуну вийшов голова Житомирської обласної федерації футболу Олександр Коцюбко.

«Я знаю чітко, що ви вже за квотами все зробили, домовилися, але я вас прошу: якщо люди хочуть працювати у виконкомі, їх потрібно включати. Хочуть 40 людей – нехай буде. До старого повернення нема. Голосуйте повністю за тих людей, які хочуть вкласти свій час і душу в реконструкцію міста Житомира», - сказав Коцюбко.

Після обговорення депутати голосують і таки ухвалюють новий виконком у складі 23 людей. Після цього оголошують перерву – решту питань розглядатимуть вже на третьому пленарному засіданні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі