Місто

Житомирському краєзнавчому музею не вдалося провести тендер на ремонт центрального корпусу

1 December 2015, 10:20

Торги із проведення ремонту приміщень центрального корпусу обласного краєзнавчого музею Житомирської обласної ради відмінені.

Рішення про відміну від 24 листопада 2015 року опубліковане на сайті Державних закупівель.

Замовником торгів вказаний краєзнавчий музей, джерело фінансування - кошти місцевих бюджетів.

За майже 370 тисяч гривень керівництво музею мало намір до кінця 2015 року провести поточний ремонт центрального приміщення Житомирського обласного краєзнавчого музею на майдані Замковому, 1 згідно з додатком.

В оголошенні про результати торгів вказано, що торги відмінені «через неможливість усунення порушень,які виникли через виявлені порушення законодавства з питань державних закупівель».

Як пояснив Житомир.info директор Житомирського обласного краєзнавчого музею Роман Насонов, повністю по всьому корпусу ремонтні роботи не доведені до кінця.

«Ми провели ремонт лише у тих приміщеннях, де здійснюється експозиція. У приймальній, бухгалтерії ремонт не проведений, не замінені двері. У нас були залишкові кошти, думали провести. Але так як не повністю всю інформацію зуміли підготувати, змушені були відмовитися від проведення тендеру. Якби ми провели цей тендер, було б нецільове використання коштів зі всіма наслідками».

На запитання, чи означає це перенесення ремонту на 2016 рік, директор відповів:

«Законодавство таке, що коли нам дали кошти, і ми не встигли освоїти їх до кінця року, вони повертаються в бюджет, і не факт, що вони будуть повернуті нам назад. Ми спробуємо ці кошти якось освоїти, тому що центральний корпус - це одне, але у нас є філії – Словечно, Романівка Попільнянського району, Коростень, де стоїть нагальне питання із заміною вікон».

На сайті музею йдеться, що він з 1970 року знаходиться у будівлі-пам'ятці архітектури 1909 року побудови. Музей зберігає близько 150 тисяч пам'яток природи, історії та культури краю. У центральному приміщенні працює 5 відділів: фондів, історичний, етнографічний, художній та інформаційно-виставковий. Відділами музею, які знаходяться в окремих приміщеннях, є меморіальні будинки-музею В.Г. Короленка, Л. Українки, М. Рильського, Коростенський краєзнавчий музей, музей партизанської слави Полісся та Брусилівський історичний музей імені І.І. Огієнка. 

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно в музеї завершився ремонт приміщень, де проводиться експозиція. Він обійшовся обласному бюджету в 3 млн грн.

Ремонт краєзнавчого музею триває з 2010 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі