Місто

У Житомирі збираються зменшити «побори» в дитсадках і створити наглядові батьківські ради в навчальних закладах

2 December 2015, 10:57

 У Житомирі збираються виділяти з бюджету кошти на придбання миючих засобів та канцтоварів в дитсадках і створити наглядові батьківські ради, які будуть контролювати витрачання коштів у навчальних закладах.

Про це 1 грудня у програмі «Тема дня» на Житомир.info говорив заступник мера з гуманітарних питань Матвій Хренов.

«Щомісяця в дитячих садочках збираються певні кошти, які витрачаються на миючі засоби, папір, канцелярію. Ми впевнені, що ці речі можна прорахувати, це не такі великі кошти і місто може садочки забезпечити цим. Це дозволить батькам щомісяця не давати ці кошти. Відповідно, якщо ми будемо говорити про ремонт, то це буде неправда, якщо ми скажемо, що у наступному році зможемо відремонтувати всі садочки. Дійсно, тут треба буде допомога громади в ремонтах», - сказав Матвій Хренов.

Заступник мера вважає, що раціональному витрачанню батьківських коштів сприятиме відкриття спеціальних рахунків у кожному навчальному закладі та створення наглядових рад.

«Кожний навчальний заклад, дошкільний і шкільний, повинен мати власний рахунок і витрати коштів з цього рахунку мають відбуватися під наглядом наглядової ради. Це моє бачення, ці питання будуть обговорюватися на депутатських комісіях, можливо, вони будуть змінені, але кінцевий результат має бути однаковий – громада, батьки мають контролювати куди витрачаються кошти, які збираються. І всі має бути зрозуміло – на що збирали, скільки потратили і головне – який отримали результат. Дуже часто відбувається, що гроші здали, якийсь ремонт зробили і всі розуміють, що  не в повному обсязі і не на ті кошти, які були зібрані. Ці процеси треба відслідковувати в результаті», - наголосив заступник мера.

Як повідомляв Житомир.info, на прес-конференції 19 листопада координатори проекту «Благодійність в освіті у законному руслі» громадської організації «Демократичний альянс жінок» говорили, що у Житомирі батьки протягом року передають школам та дитсадкам близько 14 млн грн благодійної допомоги, з яких обліковується менше третини.

Програму «Тема дня» за участі заступниківмера Житомира Олексія Ясюнецького та Матвія Хренова дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі