Влада

Колишній член виконавчого комітету Житомирської міськради ставить під сумнів легітимність нового складу

3 December 2015, 09:58

2 грудня о 18.00 відбулося перше позачергове засідання нового виконавчого комітету Житомирської міської ради. Зібралися, аби розглянути одне питання: про спрямування коштів на зарплати вчителям та лікарям.

На зібранні були присутні 14 членів виконкому з 23.

Колишній член виконкому, голова ГО «Рух Автомайдан Житомир» Юлія Демчук після голосування виступила перед присутніми наголосивши, що ставить під сумнів легітимність такого виконкому.

«Я ні в якому разі не принижую важливість якогось питання, але я звертаю увагу на наступне, що про засідання виконавчого комітету я дізналася випадково, оскільки знаходилася в даному приміщенні. Звертаю увагу й на те, що навіть робочий день закінчився. Це дуже похвально, що у нас вечірньо-нічний виконком, проте хочу зауважити, що міським головою було озвучено, що сьогодні будуть проведені наради, збори з представниками громадських організацій в середу, було сказано, але не сказано, якого місяця і якого року. Що буде обговорено питання щодо формування тих 6 вакансій, членів виконавчого комітету, які будуть працювати від громадських організацій. Проте такого зібрання не відбулося. І по-друге, я вважаю, як юрист, що на сьогоднішній день, обмежено права участі в даному засіданні виконавчого комітету тих 6 осіб, оскільки даний виконком не сформовано до кінця. Ми не знаємо прізвища тих шести людей, які мають увійти в нього, питання не до кворуму виконавчого комітету, а питання в тому, що на сьогоднішнє засідання не сформовано всіх членів виконавчого комітету, і на мій погляд, та особистість, яка ввійде, або не увійде від громади може вплинути своєю участю у прийнятті рішення виконкому. Я ставлю під сумнів легітимність і законність цього виконавчого комітету, але не зменшую важливість розгляду даного питання. Прошу оголосити, час місце, день, коли будуть відповідні збори, коли ми будемо обговорювати саме питання 6 виконкому від громади», – сказала Юлія Демчук.

Житомирській міський голова Сергій Сухомлин повідомив, що не має наміру вирішувати питання зборів замість громадськості.

«Я проти того, аби за когось визначати, коли громадськість визначиться з цими 6 членами. Якщо у вас є оргкомітет по організації громадської ради, будь ласка, збирайтеся і самі визначте той час. Я на всіх зборах, які проходили з вашим оргкомітетом йшов завжди на зустріч по всім питанням: по критеріям, по оргструктурі і по кількості. Але організовувати 165 чоловік за вас, якщо ви хочете працювати і приймати участь, контролювати, то ви самі перш за все зорганізуйтеся, я цю роботу виконувати не буду – це перше. Друге, в тому й перевага такого виконкому, аби він зміг збиратися оперативно по 2-3 рази в неділю й приймати ті рішення, які потрібні людям, а громадськість має контролювати, 6 квот є, тому збирайтеся». – сказав Сергій Сухомлин.

Як повідомила Житомир.info, 2 грудня на засіданні виконавчого комітету зібрався новий склад, аби проголосувати за одне питання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі