Політика

Поліція розслідує справу про підлог виборчої документації щодо виборів депутатів Житомирської облради

21 December 2015, 12:40

Поліція проводить досудове розслідування щодо оголошення результатів виборів депутата обласної ради у Радомишльському районі Житомирської області.

У розпорядженні Житомир.info є копія відповіді керівника слідчого управління ГУ Нацполіції у Житомирській області на звернення народного депутата Борислава Розенблата.

«За вказаним у зверненні членів Радомишльської районної виборчої комісії фактом 08.12.2015 слідчим відділенням Радомишльського відділення поліції Коростишівського відділу поліції ГУНП в Житомирській області відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015060280000669, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.158 КК України, та розпочато досудове розслідування. Хід досудового розслідування у зазначеному кримінальному провадженні взято на постійний контроль слідчого управління», - йдеться у листі за підписом полковника Олександра Радченка.

Стаття 158 «Неправомірне використання виборчих бюлетенів підлог виборчих документів або неправильний підрахунок голосів чи неправильне оголошення результатів виборів». У частині 2 йдеться про підлог, тобто виготовлення виборчого документа невстановленого зразка чи виготовлення у спосіб, не передбачений законом, внесення до виборчого документа завідомо неправдивих відомостей або будь-яка інша його підробка, а так само використання завідомо підробленого виборчого документа чи виготовленого у спосіб, не передбачений законом. Такі дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Нагадаємо, у Радомишлі представники Демократичної партії виявили підробку протоколів з результатами голосування за кандидатів в облраду і звернулися до правоохоронних органів. 26 листопада обраний у Радомишльському районі депутат Анатолій Павленко не з'явився на сесію облради, а в телефонній розмові сказав, що зараз питанням підробки протоколів займаються правоохоронні органи і коментувати він нічого не буде.

Як повідомляв Житомир.info, з 9 на 10 грудня невідомі обікрали офіс фірми «Фаворит», сестра народного депутата Олена Розенблат припускає, що грабіжники шукали оригінали протоколів виборів в обласну раду по Радомишльському району.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі