Новини компаній

Вибрати роликові ковзани правильно

27 December 2015, 12:31

Крапки над і: як правильно підібрати ролики?

В наш час, коли середньостатистична людина все більше часу проводить за комп’ютером, годинами може не відривати очей від екранів свої гаджетів, вона забуває, що для того, щоб бути в гармонії з самим собою, потрібно розвиватись не тільки духовно, але й фізично. Як вийти з своєї зони комфорту і почати вести більш активний спосіб життя? Один з варіантів – почати кататись на роликах! «Чому на роликах?» Запитаєте ви? Тому що це – по-перше, весело, по-друге, вони займають мало місця, по-третє, на них можна кататись протягом цілого року! Але спочатку їх треба купити.

Перш за все я рекомендую Вам абстрагуватись від дешевих китайських пластмасових виробів, які роликами можна назвати з натяжкою. Головне в катанні – це зручність, надійність і безтурботність. Неякісні ролики швидко відіб’ють у вас бажання кататись. Щоб цього не сталось, ми радимо звернути увагу на ролики відомих і перевірених часом брендів, таких як Rollerblade, Powerslide, Fila, Seba. Їхньою продукцією користуються ролери з усього світу, якість гарантована! 

З чого складаються роликові ковзани

Де купити ролики?

Для мене це питання неактуальне. Мій вибір – інтернет магазин http://rollerland.com.ua/ua де є надзвичайно широкий асортимент якісних роликових ковзанів. Тут можна купити ролики чоловічі, жіночі, розсувні дитячі (для хлопчика або для дівчинки), а також аксесуари – захист, шоломи, рюкзаки, колеса та інші корисні для майбутнього ролера речі.

Які ролики купити?

Існують різні типи роликів:

  • Швидкісні – вони можуть бути з 5-ма колесами або діаметр коліс може бути великим. На них можна розвинути високу швидкість, але вчитись кататись на них складно, так як ними важко керувати;
  • Для агресивного катання – мають низьку раму, маленькі колеса і важкий черевик. Їх використовують для різних трюків, які новачкам будуть не під силу. На них теж важко вчитись, так як ви будете відчувати всю нерівність асфальту через маленькі колеса; можуть пріти ноги через погану вентиляцію;
  • FSK (freeskate) – призначені для напівагресивного катання: в них можна як просто кататись по місту, так і виконувати певні трюки. Їх характеризують коротка рама, твердий черевик і зазвичай відсутній тормоз в базовій комплектації;
  • Для слалому – мало чим відрізняються від фітнес роликів, хіба вищою ціною, та й на них теж варто кататись без штатного тормозу;
  • Фітнес – найбільш поширена категорія, призначена саме для відпочинку на роликах, на них варто вчитись кататись початківцям.

Але й у фітнес роликів є свої певні відмінності і особливості. На що звернути увагу? В першу чергу ваша нога має почуватись комфортно, ніде нічого не має тиснути. Придивіться до самого черевика. Він може бути жорстким або м’яким (буде виглядати як кросівок на колесах). Я рекомендую вибрати другий, оскільки він легший, має кращу вентиляцію. Перевірте, як фіксується нога, пробуйте регулювати силу кріплення. Рама може бути металевою або композитною. Для початку можете взяти композитну, так як вона менше передає нерівності поверхні на ноги. Колеса розрізняють по діаметру (мм) і по твердості (А). Чим більший діаметр, тим більшої швидкості можна досягти. Новачкам краще за все брати колеса діаметром 76-80 мм і твердістю 78-82А. Підшипники в колесах можуть бути різного класу точності: від АВЕС1 до АВЕС9. В фітнес роликах зазвичай стоять АВЕС3 або АВЕС5, різницю між ними ви не відчуєте. Підшипники забезпечують плавність руху і є видатковим матеріалом.

Якщо ви тільки вчитесь кататись, то можете часто падати. Це нормально. Головне навчитись правильно падати і подбати про свій захист заздалегідь: купити шолом, налокітники, наколінники і захист на зап’ястя.

Ну от і все. Пробуйте, катайтесь, насолоджуйтесь!

З повагою,
Ян Грущинський

ролики

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі