Місто

Радник мера Житомира власноруч лопатою розчищав Михайлівську від снігу

11 January 2016, 12:38

Зранку 11 січня вулиці Житомира розчищають 14 одиниць техніки.

Про це Житомир.info розповів радник Житомирського міського голови Юрій Мойсеєв. За його словами комунальники виїхали на вулиці ще вночі.

«Насправді ми цієї ночі непогано попрацювали. Є певна процедура. Можливо, всі хотіли, щоб вранці всі прокинулись і в нас все вже в асфальті і нема снігу, але є певна процедура: як тільки випадає сніг - виїжджає перша бригада, близько 12 машин, які по місту їздять і розсипають піщано-сольову суміш. Для того, щоб створити кашу, щоб сніг не примерзав і не створював корочку льоду. Тільки ця каша з'явилась - виїжджає наступна бригада, вони вже щітками і ковшами цю кашу збирають до узбічь. А далі їде третя бригада, яка збирає біля доріг усю цю кашу», - каже радник Житомирського міського голови.

Юрій Мойсеєв закликав підприємців долучитись до прибирання снігу на тротуарах.

«Окрім того, що ми говоримо про комунальників, я хотів би звернутись і до наших інших комерційних структур, середній та малий бізнес. Окрім обладнання для заробляння коштів ще повинні бути і лопати та віники. Вони повинні так само разом з комунальними структурами ставати і прибирати свою ж територію. З сьогоднішнього дня я хочу збирати статистику з усіх наших травмпунктів і розуміти де який стався випадок, для того щоб потім окремо розбиратись і так само залучати до відповідальності всі структури. Якщо це комунальні - нехай відповідають комунальні, якщо це комерційні - повинні відповідати комерційні. Я вважаю, що на сьогоднішній десь техніки вистачає. Питання в іншому: ми повинні не думати про те, що проблема прибирання в місті це тільки комунальні служби. Ми повинні кожен хоча би біля своєї оселі. Чомусь за кордоном ми вважаємо, що це нормально - вийшов вранці перед роботою, навколо своєї оселі прибрав. А ми вважаємо, що в нас не можна бо в нас повинен приїхати якийсь ЖЕК і зробити. Це не зовсім правильно. Я розумію, що біля себе візьми і прочисть сам. Я от взяв біля міської ради: разом з колегами стали і почистили сніг», - розповідає Юрій Мойсеєв.

За словами радника міського голови комунальник працюють в посиленому режимі.

«Вночі працювало близько 16 одиниць техніки, було розкидано приблизно 188 тонн піщано-сольової суміші і десь близько 16-18 тонн солі. Зараз, буквально півгодини тому, була перезміна на підприємстві: приїхали машини заправлятись і знову засипати піщано-соляну суміш. І зараз виїхало 14 одиниць техніки в місто знову на прибирання», - сказав Юрій Мойсеєв.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі