Економіка

За охорону музею коштовного каміння в Житомирській області будуть платити 30 тис грн на місяць

12 January 2016, 12:14

Державна установа «Музей коштовного і декоративного каміння», розміщена у селищі Володарськ-Волинський Житомирської області, у січні 2015 року провела тендер на цілодобову охорону своїх приміщень.

Результати переговорної процедури закупівлі стали відомі 11 січня, дата акцепту – 4 січня 2016 року. 

За трохи більш як 363 тисячі гривень (на місяць – 30 тис 255 грн) з січня по грудень 2016 року музей охоронятимуть співробітники управління поліції охорони в Житомирській області.

Рішення про застосування  переговорної процедури закупівлі комітет з конкурсних торгів прийняв 18 грудня 2015 року. В обґрунтуванні переговорної процедури закупівлі йдеться, що державні музеї, картинні галереї, історико-культурні заповідники, інші важливі об’єкти культури, де зберігаються історичні та культурні цінності загальнодержавного значення, підлягають обов’язковій охороні підрозділами Державної служби охорони при Міністерстві внутрішніх справ за договорами.

Співробітники музею розповіли Житомир.info, що головним розпорядником коштів виступає управління культури Житомирської облдержадміністрації. Приміщення музею, яке складається із 5 залів, позмінно цілодобово охоронятимуть 4 охоронця.  

Як повідомляв Житомир.info, восени 2015 року Житомирська обласна рада вирішила надати згоду на безоплатну передачу 29 об’єктів, зокрема, Державну установу «Музей коштовного і декоративного каміння», з державної власності у спільну власність територіальних громад із забороною відчуження майна.

Перед Новим роком тендер по охороні своїх об’єктів та філій у 4 містах та районах області провів Житомирський обласний краєзнавчий музей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі