Місто

Житомирян запрошують обговорити перейменування парку Гагаріна в Шодуарівський

14 January 2016, 14:37

 Влада міста збирається провести громадське обговорення пропозиції щодо увічнення пам’яті барона Шодуара в Житомирі.

На сайті міської ради опубліковане відповідне оголошення.

«З метою увічнення пам’яті Івана Максиміліановича Шодуара в місті Житомирі, на базі садиби якого і був створений парк культури та відпочинку, планується організувати та провести 10 лютого 2016 року о 16.00 год. в приміщенні міського Палацу культури по вул. 1 Травня, 12/5 громадське обговорення даного питання», - зазначено на сайті міської ради.

Нагадаємо, 30 листопада на сайті електронних петицій Житомирської міської ради була опублікована пропозиція Сергія Фещенка.

«Прошу депутатів Житомирської міської ради та міського голову м. Житомира Сергія Сухомлина перейменувати Парк культури та відпочинку імені Юрія Гагаріна в Шодуарівський парк. Своє прохання я обгрунтовую тим, що історично цей парк, попри причетність Житомира до історії радянської космонавтики, оскільки в нашому місті народився конструктор космічних ракет Сергій Корольов, не має прямого зв'язку з постаттю першого космонавта Юрія Гагаріна. Натомість, цей парк має безпосереднє відношення до особистості Барона Івана Максимільяновича Шодуара, який цей парк і заснував», - зазначив автор.

За 20 днів петиція набрала необхідну кількість голосів (250) і була направлена на розгляд. Відповідь надала секретар міської ради Наталія Чиж.

«Розглянувши колективну петицію щодо перейменування КП «Парк культури та відпочинку ім. Ю.Гагаріна» на «Шодуарівський парк», повідомляємо наступне. З метою увічнення пам’яті Івана Максиміліановича Шодуара в місті Житомирі, на базі садиби якого і був створений парк культури та відпочинку, планується організувати та провести 10 лютого 2016 року о 16.00 год. в приміщенні міського Палацу культури по вул. 1 Травня, 12/5 громадське обговорення даного питання. Також, відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» питання перейменування парків відноситься до компетенції міської ради. Враховуючи вищевикладене, після проведення громадських обговорень буде підготовлено відповідний проект рішення міської ради та винесено на розгляд постійних депутатських комісій для отримання необхідних рекомендацій», - йдеться у відповіді на електронну петицію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі