Економіка

В Житомирській області будуть просити внести зміни до Держбюджету, щоб уникнути вибуху соціальної напруги

20 January 2016, 17:31

 Житомирська облрада збирається ухвалити звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо виділення субвенції з державного бюджету на надання пільг з послуг зв'язку, інших передбачених законодавством пільг та компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

Проект рішення сесії та текст звернення, підготовлений департаментом фінансів облдержадміністрації, 20 січня опублікований на сайті обласної ради.

«Враховуючи недостатність фінансового ресурсу, що надходила з державного бюджету для реалізації державних соціальних гарантій, депутати Житомирської обласної ради неодноразово зверталися з клопотанням вирішення питання щодо  внесення змін до діючого законодавства стосовно заміни неефективної існуючої системи надання пільг з проїзду на адресну грошову допомогу окремим категоріям громадян, які мають на це право. Разом з тим, на сьогодні не тільки не прийнято до уваги вищевказані звернення, але у Законі України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» від 25 грудня 2015 року показники по згаданій субвенції взагалі відсутні. Ураховуючи викладене та з метою запобігання вибуху соціальної напруги, що вже назріває серед підприємств-надавачів послуг та пільговиків (в області налічується 359,2 тис. громадян, які мають право на безкоштовний проїзд, а це майже третя частина всього наявного населення), наполягаємо на внесенні відповідних змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» та виділенні обсягу вищезазначеної субвенції для Житомирської області на поточний бюджетний рік згідно з обрахованою потребою на суму182,7 млн грн», - йдеться в тексті звернення.

Звернення планують прийняти на третій сесії обласної ради VII скликання, яка відбудеться 26 січня 2016 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі