Місто

Чи підтримують житомиряни перейменування міського парку імені Гагаріна на Шодуарівський

28 January 2016, 14:01

Парк імені Юрія Гагаріна чи Барона Шодуара? Петиція до міської ради про перейменування Житомирського парку культури і відпочинку на Шодуарівський, опублікована наприкінці листопада, і менш ніж за місяць набрала необхідну кількість голосів. Наприкінці грудня з’явилася інша петиція, проти перейменування, втім належної підтримки так і не отримала, і майже за місяць набрала лише 66 підписів. Ми поцікавилися у містян, які прогулюються у парку, чи варто перейменовувати одну з візитних карток Житомира.

«Не варто. Все-таки це перший космонавт світу і чіпати його, напевне, не варто», – каже житомирянин Віктор.

«Ну ви ж не пам’ятаєте, а я от добре пам’ятаю, коли Гагарін у космос полетів, весь світ стояв на вухах. Його зустрічали у всьому світі. Це ж неймовірна подія. Я не знаю як це можна. Ну давайте ось Шелушкова перейменуємо, бо він був секретарем підпільного Обкому, комуніст. Але ж він герой війни, його німці замучили. Хоча його поки ніхто не чіпає, але я не впевнений, що до нього не дійде. Так само й тут. Це людський образ, розумієте. Візьміть вулицю назвіть якусь вулицю Шодуарівською», – пропонує Анатолій Бардзинський.

«Негативно ставлюся. А чим погане ім’я Гагаріна? Перший космонавт в світі. Я й не проти, і не за. Якщо перейменовувати – то перейменовувати треба все», – впевнений житомирянин Віктор.

Молоде покоління до перейменування ставиться переважно позитивно.

«Ми ставимось до цього дуже позитивно. Треба повернути назву того, хто його заснував», – каже Денис.

«Я теж до цього позитивно ставлюся, адже як на мене Шодуар зробив для міста більше, ніж Гагарін», – додає його товариш Василь.

Житомирська міська рада запрошує житомирян висловити свою думку щодо перейменування парку на громадських обговореннях, які відбудуться 10 лютого у міському Парку культури.

29 січня в програмі «Тема дня» на Житомир.info про переваги та можливі наслідки перейменування парку імені Юрія Гагаріна в Шодуарівский розкажуть директор парку Дмитром Комарчук та автор петиції Сергій Фещенко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі