Суспільство

У Житомирській області через рік після загибелі перепоховали бійця 30-ї бригади

2 February 2016, 10:08

В Олевську Житомирської області 30 січня перепоховали загиблого в зоні АТО військовослужбовця 30-ї окремої механізованої бригади Миколу Гайченю. Загинув Микола 18 лютого 2015 року під час виходу українських військ із міста Дебальцеве в районі с.Логвинове (Артемівського району).

Про це повідомляють на сайті Олевської міської ради.

«При виконанні бойового завдання загинув при пораненні в голову на БТРі, перебуваючи зверху, зі слів свідків-службовців, які чудом залишились живими. БТР 79-ої аеромобільної бригади, який підвозив 3-х військових 30-ї мех. бригади, які йшли по трасі від с.Логвиново до с. Луганське і попали під обстріл з мінометів. БТР зупинився і горів (зі слів свідків) десь в 1-1,5 км від Логвиново, на якому залишився Микола, смертельно поранений в голову. Свідки бачили труп, але забрати не було можливості через сильний обстріл. Дана інформація була оприлюднена на сайті Гуманітарна місія «Чорний тюльпан». За тестом ДНК, який взяли у родичів, знайшли співпадіння за базою даних, завдяки цьому стало можливим перепоховання тіла Героя на рідній Олевщині. До цього Микола був похований на кладовищі в місті Дніпропетровськ», – йдеться в повідомленні.

У Миколи залишилася мати, дружина та син.

Указом Президента Україна №573/2015 від 10 жовтня 2015 року «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Як повідомляв Житомир.info, у селі Кам'янка Олевського району Житомирської області попрощалися з військовим Анатолієм Мосійчуком, який загинув у зоні АТО.

 Фото з сайту Олевської міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі