Місто

У Житомирі нагородили волонтерів з України, Данії та Нідерландів

2 February 2016, 13:34

Церемонія нагородження волонтерів у кабінеті міського голови Житомира 2 лютого починається із сумної новини.

«Сьогодні вночі нам повідомили, що померла Олена Блаженко. Це один з наших донорів, один з найактивніших волонтерів датської спілки «Збережи Україну», яка до останнього моменту допомагала нашій армії, допомагала Україні, допомагала дітям, які потребують. І навіть буквально за два тижні до своєї смерті вона була тут, привезла бійцям теплий одяг, теплі куртки, теплі футболки. Я вважаю, що потрібно вшанувати хвилиною мовчання пам'ять цієї Людини з великої літери», - сказав волонтер Олександр Таргонський.

Після хвилини мовчання міський голова обіцяє посмертно нагородити Олену Блаженко. Він дякує українським та іноземним волонтерам, які збирають допомогу та передають її військовим у шпиталі та на передову.

За вагомий внесок у справу підтримки захисників України, патріотизм і відданість міський голова Сергій Сухомлин нагородив волонтерів Королівства Данії та Нідерландів Наталію Новік та Лесю Сахновську медалями «За відродження України».

За особливі заслуги захисту територіальної цілісності, зміцнення обороноздатності та безпеки України медаллю Богдана Хмельницького нагородили громадянина Данії Назара Новіка. Волонтерів Олександра Таргонського (батька) та Олександра Таргонського (сина) нагородили нагрудним знаком «Відзнака» за заслуги перед містом, за особистий внесок у справу підтримки захисників України, Лілію Шашкевич-Онищенко та Романа Москаленка – почесними грамотами виконавчого комітету  Житомирської міської ради за патріотизм та підтримку учасників АТО.

«Величезна подяка за вашу роботу, окрема подяка нашим європейським друзям, тому що для нас це не просто матеріальна допомога. Для нас це не просто обладнання госпіталів, медичних установ. Для нас це ще знак уваги і підтримки України з боку Європи. Для нас ця підтримка насправді дуже важлива. Велике вам дякую», – сказав Сергій Сухомлин.

Олександр Таргонський, який 23 рази возив допомогу на передову, подякував колегам-волонтерам, а також відзначив міську владу, яка також підтримує бійців.

Отримавши нагороди, благодійники зізнаються: вони вже не уявляють свого життя без волонтерства, і закликають усіх допомагати, допоки в Україні не настане мир.

«Ця нагорода вона дуже приємна, тому що вона була несподівана. Можливо, іноді хотілося б допомогти набагато більше, не тільки одягом і медициною, а може, машиною, чимось більш глобальним. Але я рада і тому, що є можливість допомагати», - каже волонтерка Наталія Новік.

«Що тут хлопцям потрібна підтримка, що там підтримка потрібна. І те, що іноді питають, для чого вони там воюють, вони завжди відповідають: «Не для чого, а для кого. Для вас і за вас», - говорить волонтерка Лілія Шашкевич-Онищенко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі