Місто

У Житомирі перевізник Іваницька обіцяє штрафувати водіїв, які відмовляють у проїзді пільговикам

9 February 2016, 09:04

14 автобусів, які працюють на маршруті №8, з’їхалися на оглядини. Оцінивши стан техніки, конкурсний комітет має визначити перевізника на цей автобусний маршрут.

«Вони у більш-менш нормальному стані. Як бачите, і резина скрізь нова, виїжджало спеціально ДАІ, перевіряло кожну машину на предмет того, чи все працює. Все працює, задні двері відчиняються, всі машини у доброму стані, наскільки це зараз є можливим. Найновіша - це для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями. Вона 13-го року, а найстаріша у нас всього одна машина 2005-го року. Ну, ми постійно оновлюємо», - каже співвласник ПП «Іваницька Т. В.» Володимир Іваницький.

Заради участі в конкурсі у розпал робочого дня усі автобуси з’їхали з маршруту. У міській раді пояснюють: така жертва є виправданою.

«Ми маємо вийти на таку постійну процедуру. Зараз всі машини перефотографували. Підвантажимо усі номерні знаки і зовнішній вигляд машин на сайт. І коли людина буде бачити наочно цю ситуацію, кожен зможе порівняти, чи дійсно ті машини, які перемагали на конкурсі, чи ні», - пояснює заступник міського голови Житомира Дмитро Ткачук.

Вибір у комісії невеликий. Заявку на участь в конкурсі подав один-єдиний перевізник, який впродовж трьох років обслуговує цей маршрут.  

«Це питання до самих перевізників, тому що вони розповідають, як їх утискають, як їм не дають можливості працювати, але попри це, незважаючи на те, що конкурс неодноразово переносився, подався лише один претендент перевізник. Тому розглядатися буде саме забезпеченість його транспортними засобами, кількість працівників для обслуговування цих транспортних засобів. І по цих параметрах буде визначатися, чи допускати його, чи не допускати його до участі», - говорить Дмитро Ткачук.

Перш ніж вирішити, чи допускати перевізника до участі в конкурсі, комітет довго сперечається. Рішення ухвалюють за зачиненими дверима.

«Була пропозиція одного з членів конкурсного комітету про недопуск претендента до участі у конкурсі на підставі того, що ним були подані неналежно оформлені документи чи не в повному обсязі. А також такі, що містять недостовірну інформацію. Дана пропозиція була поставлена головуючим на голосування і набрала 4 голоси. Враховуючи, що у нас зараз 9 членів конкурсного комітету і тільки 8 з них мають право голосувати у разі рівного розподілу голосів, вирішальним є голос голови конкурсного комітету. Головуючий на конкурсному засіданні не підтримав дану пропозицію і, виходячи з даних норм, перевізник вважається допущеним до участі у конкурсі», - оголошує Дмитро Ткачук.

Послухавши аргументи перевізника, конкурсний комітет оголошує рішення:

«Конкурсний комітет проголосував. 4 голоси "за", в тому числі і головуючого. Відповідно, це є більшість. І рішенням конкурсного комітету перевізнику надано право на перевезення», - сказав заступник міського голови Ткачук.

Перевізник Тетяна Іваницька зізнається: цей конкурс був напруженим, але результатом вона задоволена.

«Чотири члени конкурсного комітету були заангажовані, були налаштовані проти перевізника, який належним чином виконує свої зобов'язання. Ну, це їх право. Але я задоволена, що ми виграли цей конкурс. Тому що у нас є машини, які обслуговують, і є водії, які на ньому працюють. Всі водії оформлені, всі чекають, нервуються, тому що це забезпечення робочих місць», - сказала Тетяна Іваницька.

Тетяна Іваницька переконує: вона особисто слідкує за якістю перевезень на своїх маршрутах. Пасажирам зі скаргами радить телефонувати на її особистий номер, який розміщений в автобусах. А водіїв, які відмовляють у перевезенні пільговикам, обіцяє штрафувати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі