Події

У Житомирській області поблизу «відкритого» селянами родовища бурштину поліцейські затримали 4 копачів

11 February 2016, 13:16

10 лютого під час спільного рейду працівники Новоград-Волинського відділу поліції та міжрайонного відділу УСБУ поблизу с. Бастова Рудня Ємільчинського району затримали 4 чоловіків під час незаконного видобутку бурштину.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Старателів правоохоронці виявили увечері, коли вони налагодили процес за допомогою кустарної мотопомпи та шлангів. Ці та інші знаряддя їх роботи, як то штирі, лопати, сачки, були вилучені працівниками слідчо-оперативної групи. Також у порушників вилучено автомобіль УАЗ та каністри з дизпаливом», – йдеться у повідомленні.

Нині за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Як з’ясувалось, найстаршому із чоловіків – 31 рік, а наймолодшому – 25, вони жителі с. Жубровичі Олевського району, с. Вороневе Коростенщини, а також с. Олексіївки Рівненської області.

Затриманим може загрожувати покарання від штрафу (від 6800 гривень) до обмеження або позбавлення волі на термін до 3 років.

Сільський голова села Симони Ємільчинського району Сергій Денисюк розповів Житомир.info про те, що сільрада вже надіслала запити до прокуратури стосовно цього інциденту.

«Так, ми в курсі справи, ми поробили запити до прокуратури, їх вже там 2 рази ловили. Вони виходять так, аби їх ніхто не бачив. Вони почали копати в Бастовій і вже рухаються в сторону наших земель. Там є майнові паї людські, але вони до них ще не дійшли, вони риють біля річки та в кущах», – сказав Сергій Денисюк.

Як повідомляв Житомир.info, в кінці 2015 року у селі Бастова Рудня Ємільчинського району Житомирської області місцеві жителі знайшли бурштин на території засохлого болота і почали видобувати сонячний камінь.

Фото прес-служби ГУ НП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі