Події

У Житомирській області судять дільничного, який насмерть збив 15-річного хлопця

16 February 2016, 10:50

У місті Андрушівка Житомирській області 15 лютого розпочався суд над дільничним поліції, який у новорічну ніч, перебуваючи за кермом власного автомобіля, збив насмерть 15-річного підлітка.

Це сталося у селі Стара Котельня Андрушівського району. Троє підлітків йшли по узбіччю, коли на «Таврії» в них врізався дільничний. Водій не зупинився і помчав далі. Селяни згодом перепинили його за селом, кажуть, він був п’яний.

«Він навіть  на ногах не міг стояти, як я його догнала, він тільки на третій раз зміг вийти з машини. Від нього такий штин стояв, що просто неможливо», - каже свідок Оксана Андрощук.

15-річний Олексій Паламарчук отримав важку черепно-мозкову травму і за декілька годин після аварії помер у лікарні. Після скоєного ДТП стало відомо, що дільничного  звільнили з поліції за день до трагедії. Рідні підлітка певні, поліцейського  звільнили заднім числом.

«Тяжко все це перенести, до цієї пори не можу повірити, що синочка немає. Хочу справедливості, щоб правильно засудили», - говорить мама загиблого Любов Паламарчук.

«Ми хочемо щоб дану особу засудили, як працівника поліції, і хочемо, щоб суд відкликав його заяву про звільнення заднім числом і його все-таки визнали працівником поліції і судили, як працівника поліції», - говорить родичка загиблого Ольга.

Перевірку по даному факту проводить прокуратура.

«Одну з обтяжуючих обставин було зазначено, що він вчинив злочин у стані алкогольного сп’яніння. Зараз говорити наперед, яка буде міра покарання, не можна, ми не чули ще його показань, чи визнає, чи відшкодує», - каже прокурор відділу прокуратури Житомирської області Андрій Ширяєв.

Під час першого судового засідання суддя зробив самовідвід, сказавши, що добре знає обвинуваченого, разом працювали у поліції, тому не зможе справедливо вести суд. Рідні загиблого хлопця тим часом домагаються справедливого покарання для колишнього дільничного.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі