Політика

Свободівці хочуть «декомунізувати» почесного громадянина Житомира Василя Кавуна

16 February 2016, 14:45

Житомирські свободівці звернуться до міської влади, щоб отримати дозвіл на демонтаж погруддя колишнього комуністичного парткерівника та першого секретаря Житомирського обкому КПУ Василя Кавуна.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода».

«Наразі депутат обласної ради Максим Вілівчук написав звернення до міської влади щодо виконання закону України про декомунізацію, щоб отримати дозвіл на демонтаж погруддя Кавуна. Ми не хочемо зносити пам'ятник без погодження влади. Тому плануємо у цивілізованій формі відправити його на «Зеленбуд», де його вже чекають Ленін, Маркс та Пархоменко»,  – зазначила свободівка Марія Бовсуновська.

Нагадаємо, в травні 2011 року у Житомирі на будинку по вул.Чорновола відкрили меморіальну дошку колишньому першому секретарю Житомирського обкому КПУ, Герою Соціалістичної праці, почесному громадянину Житомира Василю Кавуну, а на Польовій, біля школи №22 встановили його погруддя.

Звання «Почесний громадянин міста Житомира» Василю Кавуну було присвоєне в 2003 році.

«Народився 14.08.1928 року в с.Кобриново Тальнівського району на Черкащині. Працював головою колгоспу у селах Вінницької області. В 1970 році обирається головою виконкому Вінницької обласної ради народних депутатів. З 1978 року – перший секретар Житомирського обкому Компартії України. Кілька скликань підряд обирався депутатом Верховної Ради СРСР, Верховної Ради УРСР. Кандидат сільськогосподарських наук. Герой Соціалістичної Праці, відзначений багатьма державними нагородами. Звання «Почесний громадянин міста Житомира» присвоєне в 2003 році. Помер у серпні 2009 року», - зазначається в іфномації на сайті Житомирської міської ради.

Погруддя Василю Кавуну біль школи №22 (фото з архіву редакції)

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі