Місто

Житомирська міська рада продовжила ТОВ «Три Гуся» оренду ще на рік

24 February 2016, 18:39

Житомирська міська рада, попри прохання активістів та пропозиції депутатів, продовжила підприємству «Три Гуся» оренду ще на рік.

Чи подовжувати ТОВ «Три Гуся» договір оренди земельної ділянки на вулиці Київській вирішували на сесії міської ради. Відповідно до проекту рішення, договір оренди на землю, на якій встановлено МАФ, мали продовжити на рік з моменту прийняття рішення без можливості подовження. Але громадських активістів такий проект рішення не задовольнив.

«Якщо в нашій країні повинен працювати закон, то вимоги повинні буди одні для всіх. То чому в цьому питанні відмовлено особі-підприємцю Руслану Кучеру, а по робочій групі щодо «Три Гусі» на рік дозвіл? Це центр міста, шановні. Це центр міста», - обурюється громадський активіст Діна Кучеренко.

Депутат міської ради Олександр Рибак пропонував обмежитись лише чинним договором оренди, який закінчується в квітні.

«Продовжити договорі оренди «Трьом Гусям» від моменту закінчення їх договору на один рік з попередженням про непродовження договору оренди. І якщо правила є, то вони повинні буди дійсно однакові. Якщо ми підприємця на Бульварі знесли і на те є рішення, то цього підприємця теж треба знести. Запропонувати інше місце, я погоджуюсь на це. Але це суперечить всім нормам. Воно не може там стояти ні як тимчасова споруду, ні як постійна споруда», - каже  депутат Житомирської міської ради Олександр Рибак.

Зрештою, депутати підтримали початковий проект рішення і дозволили кафе «Три Гуся» працювати на Київській ще рік.

«Це вже рекомендації комісії, депутатів, вони розбиралися з цим питанням. Я не хочу коментувати по «Трьом Гусям», тому що мене в будь-якому випадку будуть звинувачувати у тому, що якимось чином лобіюю інтереси інших об’єктів. Вже третій рік я голосую за це рішення. Треті рік вони кажуть, що приберуть цей об’єкт, але три роки жодних зрушень немає»,- розповідає міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

Самі ж підприємці рішення міської ради коментувати відмовились. До лютого 2017 року вони мають змогу знайти собі іншу ділянку, а по закінченню договору оренди  мають прибрати МАФ з центру міста.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі