Місто

Скільки на квіткових ринках Житомира коштує букет весняних квітів

1 March 2016, 18:40

 Перший день весни, а на квіткових ринках серед звичних троянд та гвоздик вже повно весняних квітів.

«Тюльпан, нарцис, геоцинт, крокус. Це все перші весняні квіти. Це те, що люди хочуть. Троянда – це ніби банально, а от тюльпани перші, крокуси…», – каже продавець квітів Ольга Кузіна.

Ціни на квітковому ринку різняться в рази. Якщо гвоздики коштують в середньому 10 гривень, то ціна на хризантеми коливається від двадцяти до тридцяти гривень. За одну колумбійську троянду доведеться віддати півсотні, а квітковий букет обійдеться в сто і більше гривень. Втім, найбільшим попитом навесні користуються все ж тюльпани. За вирощену вдома квітку просять 15 гривень, а ось за тюльпан родом з Голландії доведеться віддати всі 18.

«Важливо, що я виростив свою цибулину. Я її не купляю, я за нею доглядаю. Саджаю восени цибулину і вирощую її як треба? от і виходить такий результат», – розповідає продавець квітів Григорія Бордіян.

«Цибулина, яка приходить з Голландії, вона краща. Вона оброблена. Вже не потрібно для неї купляти ці різні хімікати і обробляти і якість квітки краща. Вона вже йде дорожчою. В продажі вони вже 17-18 гривень», – каже продавець квітів Тамара Ковальчук.

«В середньому цибулина виходить 7-8 гривень. ми купляємо тільки голландські цибулини, польські. Садимо теж при певній температурі. І ось за місяць, за три тижні, вносимо у опалюване приміщення, в нас, наприклад, теплиці. Тому і тюльпани такі дорогі», – додає продавець квітів Ольга Кузіна.

Житомирян, яким кортить потішити своїх близьких, питання ціни цікавить мало.

Рівно за тиждень квітковий ринок буде переповнений чоловіками, які куплятимуть квіти до 8 березня. Продавці запевняють – ціни на хвилі загального ажіотажу не підніматимуть, а якщо треба – то готові скинути.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі