Місто

Перейменування перейменованих вулиць бурхливо обговорювали на сесії Житомирської міської ради

16 March 2016, 15:07

Перейменування вулиці Малікова на вулицю Сурина гора викликало жваве обговорення на сесії міської ради.

Перейменування перейменованих вулиць обговорювали депутати на пленарному засіданні 16 березня.

Пропозицію не змінювати назву вулиці Малікова озвучила на початку сесії депутат Тетяна Онопрієнко, яка обрана по цьому округу. Перед розглядом питання про перейменування вона знову взяла слово.

«Опоненти звинуватили мене, що я порушую закон про декомунізацію. Я не порушую закон і не порушую закон про місцеве самоврядування – якщо громадяни до мене звертаються, то я маю реагувати. Я погоджуюся з рекомендацією погоджувальної ради звернутися до Інституту національної пам’яті щодо перейменування вулиць Житомира», - сказала Тетяна Онопрієнко.

Проект рішення, який виносився на сесію, стосувався лише провулку Любові Шевцової, перейменованого на Святого Зигмунта Фелінського. Депутат Ірина Ярмоленко ініціювала назвати провулок «Мирний». Комісія з соціально-гуманітарних питань рекомендувала доповнити проект рішення додатками щодо перейменування вул. Леха Качинського на Чуднівську, або повернути стару назву – Черняховського, та повернути вулиці Малікова її стару назву або перейменувати на вул. Зарембського.

Депутат Олег Черняхович (фракція ВО «Свобода»), який очолював депутатську комісію з питань перейменування, запропонував зняти питання з порядку денного.

Детальніше про обговорення перейменування вулиць дивіться в сюжеті на нашому сайті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі