Місто

«Український дім» відкриє свої двері для житомирян вже найближчим часом

16 March 2016, 17:08

Створити робочу групу, до якої будуть входити депутати міської ради та представники громадськості, для опрацювання концепції створення «Українського дому». Таку пропозицію під час сесії оголосила депутат Житомирської міської ради Наталія Леонченко.

Голова гуманітарної депутатської комісії впевнена – в даний час «Український дім» не може функціонувати. За словами Наталії Леонченко необхідно доопрацювати концепцію його створення.

«Я звертаюсь до вас все ж таки, як до колег, підтримати рекомендацію постійної комісії, яка полягає в тому, щоб створити робочу групу з залученням депутатів, з залученням громадськості, працівників управління культури. Щоб в місячний термін можна було опрацювати концепцію створення «Українського дому» чи «Дому української культури», щоб зрозуміти, які напрямки діяльності збирається взяти на себе це утворення, внести зміни до статуту, внести ці зміни до статуту на розгляд постійних комісій міської ради. І лише тоді здійснити видатки», - каже депутат Житомирської міської ради Наталія Леонченко.

Не підтримувати рекомендацію постійної комісії з соціально-гуманітарних питань закликала депутатів секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж.

«Є рекомендація вчора погоджувальної ради - не підтримувати рекомендацію гуманітарної комісії. Тому я вас дуже прошу - давайте створимо в місті Житомирі «Дім української культури». Я не розумію, чому сьогодні у вас є такий супротив, от чесно не розумію. На сьогоднішній день готується експозиція видатних діячів і людей з Житомирщини: і Виговський, і Святослав Ріхтер, і Олег Ольжич, і козацтва нашого. Буде змінюватись щомісяця, тим більше працюватиме наглядова рада. Чому супротив?», - дивується секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж.

Після обговорень депутати підтримали пропозицію погоджувальної ради і відхилили рекомендації гуманітарної комісії. «За» проголосували – 23 депутати. «Український дім» об’єднає творчих людей міста і буде майданчиком для мистецьких акцій та заходів – в цьому переконаний Житомирський міський голова.

«Ми хочемо зробити «Український дім» місцем спілкування житомиряни, місцем спілкування творчих людей. Це буде абсолютно вільний простір, де люди зможуть зустрічатися, проводити творчі поетичні вечори, концерти, де зможуть просто спілкуватися і де будуть проходити виставки. Просто дивує, що багато років про це йдеться. І коли вже, фактично, гроші виділені і зроблена експозиція, і є концепт - завжди знаходиться якийсь момент, щоб відтягнути це питання. Хтось просто хоче стати директором цього «Українського дому», хтось ще якісь цілі переслідує, але «Український дім» буде», - переконаний мер Житомира Сергій Сухомлин.

У міській раді обіцяють – «Український дім» вже найближчим часом відкриє свої двері для житомирян.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі