Місто

Влада Житомира збирається до кінця року провести реконструкцію вулиці Михайлівської

17 March 2016, 14:05

Автомобільний трафік, засилля реклами та старе асфальтне покриття. Запам’ятайте вулицю Михайлівську такою, якою вона є зараз, бо вже до кінця цього року вона може мати зовсім інший вигляд. 15 мільйонів гривень – саме стільки виділили депутати Житомирської міської ради на реконструкцію пішохідної вулиці Михайлівської.

У міській раді обіцяють в найкоротші терміни презентувати на розгляд громади та депутатів оновлений проект реконструкції.

«Ми підготуємо проект. Внесемо зміни в той старий проект, який був, тому що він не відповідає сучасним реаліям. Ми хочемо підготувати той проект, який дійсно сподобається житомирянам. Це серце міста Житомира. І тому необхідно в цьому році навести на ній лад. Ми розглядаємо бюджет реконструкції вулиці Михайлівської, причому, ми цей бюджет приймаємо на рівні цін 2013 року. В 2013 році планувалося виділити гроші, близько 15 мільйонів, на реконструкцію вулиці Михайлівської, і ось у нас зараз 2016 рік, ціни змінилися в кілька разів. Ми вважаємо, що за ці гроші цілком реально зробити реконструкцію вулиці Михайлівської і зробити її центром спілкування людей», - переконаний Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

У міській раді не збираються обмежуватись реконструкцією однієї лише вулиці Михайлівської.

«Щоб вулиця Михайлівська не виглядала «білою вороною» посеред міста у проекті бюджету закладено гроші на заміну тротуарів по всій центральній частині міста. І ми плануємо «променями» від площі Соборної поміняти тротуари по всій центральній частині міста з облаштуванням. Поки це будуть велодоріжки, імплементовані в частині переїздів через пішохідні переходи. Але комплексний ремонт тротуарів, згідно з проектом, вже буде включати в себе елементи велодоріжок», - каже мер Сергій Сухомлин.

Презентувати оновлений проект реконструкції вулиці Михайлівської обіцяють вже за місяць на черговій сесії Житомирської міської ради.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі