Місто

Скільки коштує торгове місце на ринках Житомира і де можна продавати продовольчі та непродовольчі товари

23 March 2016, 14:39

У розпорядженні Житомир.info є інформація про наявність вільних місць на ринках обласного центру та ціна за послуги ринку.

Так, у молочному павільйоні на Житньому ринку є 40 вільних торгових місць, за день торгівлі треба заплатити 12 грн. На ринку «Київський» є 100 вільних наметів (7 грн за день) та 50 торгових місць (3 грн за день). На «Сінному» вільних торгових місць немає. На торговому майданчику по вул.Київська, 95 є 70 вільних торгових місць, вартість – 1,5 грн та 3 грн за день. На ринку «Тетерів» наявні 10 вільних місць у торгових рядах – 4 грн в день.

Для торгівлі непродовольчими товарами є 400 місць на ринку «Староміський», 100 – на «Хлібному», 50 – на вул.Домбровського, 25а.

«На початку лютого було прийняте рішення, яким були уповноважені особи, які мають право складати адміністративні протоколи по статтям 160 та 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, куди, власне і входить це порушення – торгівля. Було притягнуто близько 40 осіб – винесені рішення адміністративною комісією за порушення правил торгівлі. Разом з тим, роботу цю треба активізувати, ми найближчим часом це зробимо – активізуємо спільно з поліцією. Ті люди, які торгують з землі, мають гідну альтернативу – торгувати в належний спосіб, але т.к. це вимагає проведення санітарної перевірки, сплату додаткових грошей. До речі, там дуже умовні кошти – вартість проходження експертиз будь-якого виду продукту до 10 гривень, молоко перевірити – 2,5 гривні, це копійки. Разом з тим, люди нехтують цими умовами, продають з землі і наражають на небезпеку громадян», - сказав перший заступник мера Житомира Олексій Ясюнецький.

Як повідомляв Житомир.info, попри рейди та заяви міської влади, стихійна торгівля на вулицях біля Житнього ринку продовжується.

Повністю програму «Тема дня» про стихійну торгівлю за участі першого заступника мера Олексія Ясюнецького та директора КП «Інспекція з благоустрою м.Житомира» Юрія Юзвінського дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі