Політика

Житомирські активісти навідались до обласної організації ветеранів та позривали радянську символіку

23 March 2016, 15:06

Житомирські активісти 23 березня прийшли до представників Ради обласної організації ветеранів України і порвали портрети Сталіна та  познімали радянську символіку.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Facebook громадський активіст Валерій Арушанян.

«Народна декомунізація! "Рада обласної організації ветеранів України" зубами вчепилася в комуністичні символи і в портрет Сталіна. Активісти порвали портрет Сталіна, після чого на них пенсіонери напали з палицями. Працює слідчо-оперативна група», - написавши Валерій Арушанян.

В коментарі Житомир.info Валерій розповів, що все приміщення, яке організація орендує в обласної ради за 1 гривню, заповнене радянською символікою.

«В них там приміщення все в радянській, комуністичній символіці. Про це дізналися активісти і сьогодні пішли зняли портрет Сталіна і порвали його. В них там ціла галерея цих генералів, маршалів, там зірки червоні, серп і молот. Там стільки всього радянського. Потім знайшли ще один портрет, і теж така сама історія була з ним. Вони викликали поліцію, били активіста палками. Патрульна поліція приїхала, взяла пояснення і викликала слідчо-оперативну групу, яка теж взяла пояснення. Кожен дав пояснення зі свого боку. Поки наші активісти давали пояснення, я помітив, що в них на шафі стоїть відвернунутий портрет Леніна. Ми його зняли і сказали патрульній поліції, що це порушення закону про декомунізацію, що є портрет вождя комуністів. Але вони так і не забрали його. Ми взяли цей портрет і занесли на засідання комісії, яке було в Лабунської в обласній раді. Ми прямо туди його і занесли. Там сиділи депутати, і ми їм сказали, що це їм подарунок, щоб він ніде не висів. Тим більше, вони займають комунальне приміщення в дворі обласної ради. Вони орендують за 1 гривню це приміщення, а обласна рада ще з бюджету області фінансує цю організацію. В них там немає ніякої української символіки. Ми хотіли повісити портрет Степана Бандери, то він провисів 1 хвилину, і вони зняли його і викинули» , – розповів активіст Валерій Арушанян.

Як повідомляв Житомир.info, 15 організаціям обласна рада хоче здати в оренду комунальні приміщення у Житомирі за 1 грн в рік.

 

Фото активістів з мережі Facebook

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі