Місто

Житомирські активісти вимагають звільнення генпрокурора Шокіна і кричать «Ганьба!» прокурору області

28 March 2016, 16:22

Звільнити генерального прокурора України Віктора Шокіна, очільника Житомирської обласної прокуратури Любомира Війтовича та ще 25 прокурорів з інших регіонів України – такі вимоги активісти виклали у відкритому листі, який принесли до будівлі Житомирської обласної прокуратури.

Житомирських «автомайданівців» обурило колективне звернення прокурорів до Віктора Шокіна про незаконні дії його заступника Давида Сакварелідзе, який закликав до акцій протесту під стінами генпрокуратури.

«Основна причина - це, звісно ж, стан справ у Генеральній прокуратурі. І, відповідно, ми вирішили підтримати Сакварелідзе, який все це виніс на публіку і проти якого почалася «травля». Сама система «травить» цю людину, витискає з системи. Чому ми прийшли до обласного прокурора? Тому що він серед інших прокурорів областей, які десь таємно зібралися і підписали якийсь таємний лист, в якому вони вимагають звільнити Сакварелідзе, який нібито порушує якісь норми закону»,- розповідає активіст ГО «Рух Автомайдан-Житомир» Валерій Арушанян.

Поставивши навпроти входу символічні шини, з плакатами у руках активісти чекали на головного прокурора області.

Вийшовши до активістів, Любомир Війтович пояснив, що в цьому листі виклав свою особисту думку щодо дій Сакварелідзе. На питання активістів: яке він мав право викладати свою особисту думку, ставлячи підпис в якості посадової особи? Любомир Війтович не відповів і повернувся до будівлі прокуратури.

Відповідь Любомира Війтовича активістів не задовольнила і 29 березня житомирські «автомайданівці» рушать до Києва, де вимагатимуть звільнення Віктора Шокіна та прокурорів, що його підтримали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі