Місто

У Житомирському музеї космонавтики є кращі експонати, ніж в Космічному центрі Кеннеді, - Генконсул США

30 March 2016, 15:47

Поки тут лише пошарпані стіни, відсутнє світло та купи будівельного сміття, але вже зовсім скоро у приміщенні колишнього кінотеатру «Космос» можуть з’явитись експонати житомирського музею космонавтики.

Саме таку думку висловив міський голова Сергій Сухомлин під час візиту Генерального консула США до Житомира. Американський дипломат відвідав музей космонавтики і обговорив з представниками міської влади можливість допомоги американської сторони у створенні другого майданчика для демонстрації експонатів.

Генеральний консул Сполучених Штатів переконаний Житомир, як батьківщина Сергія Корольова, має унікальні можливості для розвитку туризму пов'язаного саме з космічною тематикою.

«Я недавно був в Космічному центрі ім. Кеннеді в штаті Флорида і я повинен сказати, що у вас є кілька експонатів, які, я скажу чесно, навіть краще, ніж у них. Історія космонавтики тут в Житомирі, як осередок Корольова, я думаю, дають вам просто унікальну перевагу», – вважає Генеральний консул США в Україні Вільям Бистрянські.

Головне – об’єднати зусилля влади та громади навколо створення другого майданчику в колишньому кінотеатрі «Космос» на Польовій – в цьому переконаний Житомирський міський голова.

«Житомир може бути цікавим і привабливим для туриста. Житомир - колиска космонавтики. І просто не скористатися таким шансом не можна. Є будівля, є досить велика земельна ділянка, є фонтан з фігурою космонавта. І ось це все треба використовувати. Ось ці корінні компетенції і переваги потрібно використовувати, і створити центр, другий майданчик, і дати можливість цьому майданчику бути «живим», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

В рамках візиту до Житомира Генеральний консул США в Україні відвідав будинок-музей де Сергій Корольов народився, а також побував біля колишнього кінотеатру «Космос», який і має стати другим майданчиком для розміщення експонатів музею космонавтики.

 Фоторепортаж візиту американської делегації дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі