Політика

Голови трьох фракції Житомирської облради зробили спільну заяву про грубі порушення регламенту і «кишенькові» рішення

31 March 2016, 16:41

Після закінчення першого пленарного засідання сесії Житомирської обласної ради 31 березня голови трьох депутатських фракцій зробили спільну заяву, у якій повідомили, що їх політичні сили обурені численними порушеннями регламенту з боку голови облради Анжеліки Лабунської.

Голова фракції ВО «Свобода» Сидір Кізін розповів, що на сесії депутати облради прийняли до лав поліцейської комісії представників громадськості, відмінних від тих, що були рекомендовані профільною комісією.

«Ми хотіли зробити заяву від імені трьох фракцій Житомирської обласної ради: Всеукраїнського об’єднання «Свобода», Радикальної партії Ляшка і фракції УКРОП щодо тих подій, що відбулися сьогодні на наших очах в обласній раді. Перший дзвіночок сьогодні того, що порушується регламент і встановлена процедура прозвучав, коли було проігноровано рішення нашої комісії з питань законності, регламенту, протидії корупції по відбору представників від обласної ради, від громадськості до поліцейської комісії. Це був перший дзвіночок. Сьогодні в залі без обговорення, депутатам не були роздані їхні біографії, не розказано що це за люди, фактично трьома фракціями обласної ради було призначено туди людей. Про цих людей я нічого не можу сказати як голова комісії, вони нам не запам’яталися. Можливо, це і хороші люди. Але було грубо порушено процедуру. Сьогодні обласна рада чи голова обласної ради мала свою іншу думку, то, відповідно, треба було доручити профільній комісії ще раз це питання опрацювати, ще раз розглянути кандидатів. Натомість, сьогодні було прийнято волюнтаристське рішення і нівельовано роботу профільної комісії. Далі пішло по іншим питанням і ми бачимо, і колеги наші підтвердять, що і інші комісії були сьогодні проігноровані і рішення було прийнято без погодження з профільними комісіями, тому Всеукраїнське об’єднання «Свобода» прийняла рішення покинути роботу сесії сьогодні і не приймати участь у цьому фарсі через грубе порушення процедури, грубе порушення регламенту. Особисто я хочу звернутися до голови обласної ради і до голів фракцій більшості, яка утворилася: БПП, Батьківщини, Опозиційного Блоку з вимогою припинити порушення регламенту і повернутися до роботи сесії у законному руслі», – повідомив Сидір Кізін.

Відповідні заяви про порушення порядку роботи сесії зробили також голови фракцій УКРОПу та Радикальної партії Олега Ляшка.

«Сьогодні ми бачимо, що ті рішення, які потрібні певним особам, а конкретно – модератору нашої ради. Підкреслюю: модератору, не начальнику, не хазяїну, а модератору нашої ради. Якщо ті рішення їй потрібні, вона виймає їх з кишені і приймає. Так не повинно бути. Всі депутати, всі фракції мають рівні права і мають підкорюватися одним правилам і по цим правилам наша рада має працювати. Ми не збираємося допускати такий безлад, коли для одних закон, а для інших - папірець з кишені», – каже в.о.голови фракції Радикальної партії Олега Ляшка у Житомирській обласній раді Сергій Крамаренко.

«Я вважаю, що це не інтерес громади, коли кишенькова обласна рада буде підтримувати питання, які раптом з’являються «з кишені». В основі повинні бути рішення, які потім виносяться на обласну раду. Так побудована наша робота. Тому, ми не будемо мовчки спостерігати за тим, що відбувається, наша позиція чітка і ясна і вона співпадає зараз з нашими колегами, і тому від Українського Об’єднання Патріотів хочу заявити, що ми не будемо спостерігати за тим, що намагається робити головуючий. Ми будемо ставити питання про довіру до голови, будемо намагатися доводити свою позицію, спираючись на факти, які вже накопичуються», - додав голова фракції УКРОП у Житомирській обласній раді Рустам Раупов.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі