Місто

В обласний центр везуть огірки з-під Житомира, капусту з Македонії та редьку з Одеси, - завідуюча лабораторією

7 April 2016, 11:46

Найбезпечніші ранні овочі, які потрапляють на гуртовий овочевий майданчик «Східний» на вул. Малинській у Житомирі, привозять з Одеси.

Про це Житомир.info розповіла завідуюча лабораторії ветсанекспертизи гуртового овочевого торговельного майданчика «Східний» Тетяна Матвійчук.

«Одеські редька і капуста – найчистіші у плані нітратів, мабуть, тому, що там для підживлення використовують не мінеральні добрива, а перегній. А ось продукція із Закарпаття насторожує: у першій редисці, яку звідти привезли 17 березня, ми виявили значне перевищення нітратів: майже 2000 мг/кг при нормі 1200 мг/кг. У ранніх огірках із районів Закарпаття і досі реєструється незначне перевищення, хоча споживачі можуть відрізати більший «хвостик» і зрізати шкірку», - розповіла завлабораторії.

Тетяна Матвійчук каже: пора найнебезпечніших ранніх овочів вже минула.

«Рівень нітратів в огірках вирівнявся вже при третій вибірці. Зараз привозять «чисті» огірки зі Станишівки Житомирського району та Калинівки Київського району, безпечну редиску та капусту з Одещини. Також у Житомир везуть сертифіковану капусту з Македонії, з датою пакування (березень 2016 року) і терміном придатності 1 місяць. Рівень нітратів у ній в нормі», - каже завлабораторії.

Як розповіла Тетяна Матвійчук, з оптового майданчика «Східний» після перевірки овочева продукція розвозиться на ринки Житомира і районів Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2015 року лабораторія майданчика «Східний» реєструвала незначне перевищення нітратів в ранніх буряках та перших партіях кабачків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі