Влада

Весняний призов у Житомирі: кого і коли заберуть до армії

12 April 2016, 11:48

У Житомирі планують призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров'я громадян України чоловічої статі.

Проект рішення виконавчого комітету «Про проведення в м. Житомирі чергових призовів громадян на строкову військову службу у 2016 році» опублікований на сайті Житомирської міської ради.

«Відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», Указу Президента України від 29 березня 2016 року № 122/2016 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2016 році», ст.36 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив: Призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров'я до військової служби в мирний час громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

1. Провести в м. Житомирі з 05 травня по 30 червня та у жовтні-листопаді 2016 року призов на строкову військову службу громадян 1990-1997 років народження в Збройні Сили України та інші військові формування. З цією метою:

1.1. Утворити міську призовну комісію з проведення призову на строкову військову службу громадян 1990-1997 років народження в Збройні Сили України з 05 травня по 30 червня та у жовтні - листопаді 2016 року та затвердити її склад згідно з додатком 1.

1.2. Утворити та затвердити склад міської медичної комісії з обстеження призовників, які підлягають призову в Збройні Сили України та інші військові формування у 2016 році згідно з додатком 2.

1.3. Провести засідання комісій: призовних: з 05 травня по 30 червня та у жовтні - листопаді 2016 року, медичних: у квітні - листопаді 2016 року та затвердити графік їх роботи згідно з додатком 3.

2. Керівникам підприємств, установ, організацій всіх форм власності та навчальних закладів:

2.1. Забезпечити явку призовників на призовну дільницю при Житомирському об’єднаному міському військовому комісаріаті (ОМВК) в години та дні, вказані в повістках.

2.2. За заявкою Житомирського об’єднаного міського військового комісаріату виділяти технічних працівників та необхідний транспорт для забезпечення проведення призову громадян на строкову військову службу у 2016 році.

2.3. Комунальному підприємству «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради забезпечити перевезення призовників від Житомирського ОМВК до обласного збірного пункту вул. Сергія Параджанова, 4 (вул. Баранова) відповідно до графіку відправки призовників до лав Збройних Сил України.

3. Управлінню охорони здоров’я Житомирської міської ради:

3.1. У квітні та серпні 2016 року на громадян призовного віку 1990-1997 років народження організувати надання у міський військовий комісаріат амбулаторних карток (форма №25) з вкладними аркушами (форма 25-1У), диспансерні картки і списки осіб, які знаходяться на лікуванні та обліку в міських та районних лікувальних закладах.

3.2. Забезпечити медичну комісію з обстеження призовників медикаментами та необхідним медичним устаткуванням.

3.3. Зобов’язати головних лікарів ЦМЛ №1, ЦМЛ №2 забезпечити виконання наказу управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації та Житомирського обласного військового комісаріату від 06.06.11р. (31.05.11) № 450/119 «Про основні заходи по покращанню медичного забезпечення допризовної і призовної молоді в Житомирській області». Передбачити персональне  призначення лікарів, які будуть планувати, координувати і проводити лікувально-оздоровчу роботу серед допризовної і призовної молоді. Встановити їхню підзвітність головним лікарям лікувально-профілактичних установ, в питаннях лікувально-оздоровчої роботи.

3.4. Забезпечити флюорографічне обстеження органів грудної клітини призовників у період проходження ними призову, здачу аналізів, проведення електрокардіограми.

3.5. Керівникам лікувальних закладів під час проведення призову (з 05.05.2016 р. до 30.06.2016 р. та з 01.10.2016 р. по 30.11.2016 р.) у триденний строк повідомляти військовий комісаріат про громадян призовного віку (18-26 років, які не проходили військову службу), які перебувають на стаціонарному лікуванні. Контактний телефон 25-12-34.

4. Житлово-експлуатаційним, іншим організаціям, підприємствам та установам, що здійснюють експлуатацію будинків на вимогу військкомату, відповідно до ст.38 п.9 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», сповіщати призовників про їх виклик до військового комісаріату.

5. Рекомендувати Житомирському міському відділу Головного управління Національної поліції в Житомирській області:

5.1. Упродовж призову і відправки молоді на військову службу виділяти наряд поліції для чергування на призовному пункті Житомирського ОМВК.

5.2. Забезпечити у встановленому законом порядку розшук, затримання і доставку до військового комісаріату громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку згідно з п.3 ст.38 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» та постановою Кабінету Міністрів України від 21 березня 2002 року № 352 «Про затвердження Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу». Направляти в двотижневий строк у військкомат відомості про випадки виявлення громадян, які не перебувають, але повинні перебувати на військовому обліку, а також відомості про осіб, які отримали громадянство України і повинні бути поставлені на військовий облік», – йдеться у проекті рішення.

Нагадаємо, у Житомирському військкоматі розповіли про сьому хвилю мобілізації та весняний призов на строкову службу

Як повідомляв Житомир.info, 3 березня 2015 року губернатор Житомирської області підписав розпорядження про призову на строкову військову службу громадян України 1988-1995 років народження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі