Влада

Житомирська облрада не поспішає передавати місту стадіон «Спартак» і ДЮСШ - забирає рухоме майно

13 April 2016, 13:46

Житомирська обласна рада має намір передати на баланс Житомирської міської ради стадіон «Спартак» зі спортивною дитячою школою.

Про це у коментарі Житомир.info розповів мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Я був приємно здивований, коли наші ініціативи по передачі місту стадіону «Спартак», приміщення під хоспіс, були прийняті головою обласної ради. Проекти рішення вже готуються, я думаю, у понеділок (11 квітня) будуть вже опубліковані. Місту передають стадіон «Спартак» разом зі спортивною дитячою школою і частину приміщень колишнього будинку-інтернату по вулиці Корабельній», - сказав Сергій Сухомлин.

Станом на 13 квітня на сайті обласної ради немає проектів рішень щодо передачі міській владі стадіону та приміщень під хоспіс.

На своїй сторінці у Facebook заступник директора ДЮСШ «Спартак» Юрій Жуковський 12 квітня написав:

«Тема передачі ДЮСШ «Полісся» (Спартак) з області на місто вже думаю відома багатьом. Причини, мотивації і аргументації цих дій мені невідомі, так само як директору і колективу. Але то таке, передають хай передають. Але при передачі Лабунська забирає все рухоме майно у закладу (автобус, два грузовика) і розпихує по іншим КП. Кожен день ходять ходаки з розпорядженням і актами, щоб передати їм майно. Транспорт який обслуговує базу. Тобто, якщо віддавати місту, то випотрошити треба все», - написав Жуковський.

Також він пише, що директор ДЖСШ написав лист на ім’я голови облради Анжеліки Лабунської з проханням забрати у «Спартака» транспорт.

У коментарі під дописом Жуковського член бюджетної комісії Житомирської облради Дмитро Кропачов написав:

«Я проти передачі чогось з області в місто, якщо область в обмін на це нічого не отримує. Бо вибачайте, досвід взаємовідносин показує, що по іншому не можна. В нас було скільки питань типу комунальний заклад обласної ради, а земля під ним в місті, та оренду нараховують таку - потім не знаємо, як потягнути».

У коментарі Житомир.info Юрій Жуковський розповів, що ще не бачив проект рішення Житомирської обласної ради про передачу на баланс міста стадіону і спортшколи, і взагалі сумнівається, що такий існує. Також у ДЮСШ ще не відібрали жодного автобуса.

«Ні, ще ніхто нічого не забрав. Ходять люди, приносять папери про передачу, але ми не віддаємо. Ми проти, оскільки йде мова, зокрема, про перевезення школярів на змагання. З директором спортшколи у мене нормальні стосунки. Гадаю, він вчинив (з листом голові облради – ред.), як мав вчинити. Йому треба тренувати спортсменів, а не вирішувати майнові суперечки», - вважає Жуковський.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2012 року тодішній голова Житомирської ОДА за бюджетні кошти подарував спортшколі «Полісся» автобус з підписом «від Рижука». Нагадаємо, Житомирська  дитячо-юнацька спортивна школа з футболу «Полісся» Житомирської обласної ради розміщена за адресою вул. Князів Острозьких (колишня Шелушкова), 79, поряд зі стадіоном «Спартак».

За інформацією Спортивного Житомира, 23 квітня 2016 року муніципальний футбольний клуб «Житомир» зіграє свій дебютний матч в аматорському чемпіонаті України з рівненською командою, і вочевидь, гра відбудеться на стадіоні «Спартак».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі