Влада

Колектив обласного центру здоров’я та спортивної медицини обурений намірами Житомирської облради ліквідувати установу

15 April 2016, 16:35

Обласний медичний центру здоров’я та спортивної медицини Житомирської обласної ради хочуть приєднати до обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського.

Відповідний проект рішення сесії опублікований 15 квітня на сайті облради.

«Керуючись ст. ст. 43, 60 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, ст. ст. 104-107 Цивільного кодексу України та враховуючи рекомендації постійних комісій обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів від                     , з питань бюджету і комунальної власності від                     , обласна рада вирішила припинити юридичну особу – обласний медичний центр здоров’я та спортивної медицини Житомирської обласної ради (юридична адреса:                    м. Житомир, майдан Перемоги, 10а) шляхом приєднання до обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради (юридична адреса: м. Житомир, вул. Червоного Хреста, 3). Вважати правонаступником обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини Житомирської обласної ради щодо майна, прав та обов’язків обласну клінічну лікарню ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради», - йдеться у проекті рішення.

Пропонується також утворити ліквідаційну комісію, яка займатиметься проведенням інвентаризації майна, складенням передавального акта і здійсненням інших заходів щодо припинення.

Обласній лікарні передадуть права на оперативне управління майном, майнові права та обов’язки обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини.

Також пропонується встановити порядок і строки припинення обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини, зокрема – до 24 травня попередити працівників про наступне звільнення у зв’язку з припиненням діяльності обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини, до 20 червня – провести повну інвентаризацію майна і коштів, до 28 серпня – скласти передавальний акт, до 1 листопада – звільнити або перевести працівників обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини «з додержанням їх прав та інтересів відповідно до чинного законодавства».

«Колектив Центру здоров’я з обуренням дізнався, що є такий проект зміни статусу, а фактично – розформування нашої установи. Здивування та обурення викликає те, що ніхто з офіційних осіб не приходив з цього приводу, не спілкувався ні з колективом центру здоров’я, ні зі спортсменами. Ніхто не аналізував нашу роботу, не вивчав доцільність існування центру, ніхто з тих людей, які приймають рішення до нас не приходив і не цікавився нашою роботою, не цікавилася думкою заслужених спортсменів. Звідки взялося таке рішення без обговорення?», - сказав в коментарі Житомир.info заступник головного лікаря з лікувальної роботи обласного медичного центру здоров'я та спортивної медицини Ігор Бібіков.

За його словами, зараз у закладі працює близько 100 людей.

Ігор Бібіков

Голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів Рустам Раупов повідомив, що питання, про яке йдеться у проекті рішення, на комісії ще не розглядали.

«Комісія дійсно ще не збиралася на засідання, воно відбудеться у двадцятих числах (квітня). Зараз на сайті обласної ради опублікований тільки проект, він без числа, коли ми розглянемо відповідне питання, тоді там з’явиться ще й дата», - пояснив Рустам Раупов.

Проект рішення планують розглянути на четвертій сесії обласної ради, друге пленарне засідання якої відбудеться 19 травня

Нагадаємо, обласний медичний центр здоров'я та спортивної медицини розміщений в центрі міста, неподалік від прохідної колишнього заводу «Електровимірювач» на майдані Перемоги, 10а. У минулому році через у закладі пройшли обстеження та оздоровлення близько 9 тисяч спортсменів. В структурі закладу два підрозділи: обласний лікарсько-спортивний диспансер, який обслуговує спортсменів, фізкультурників і ветеранів спорту, та обласний Центр здоров’я, на базі котрого будь-яка людина може отримати консультативну та лікарську допомогу.

Як повідомляв Житомир.info, обласна рада минулого скликання на сесії 19 березня 2015 року проголосувала за призначення Хренова Володимира Івановича (очолює цей заклад з 1980 року) на посаду головного лікаря обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини з укладенням контракту строком на три роки – по 19 березня 2018 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі