Події

Рибоохорона за один день нарахувала понад 300 мертвих рибин у річці Случ у Житомирській області

17 April 2016, 10:44

Поблизу міста Баранівка Житомирської області виявлено факт масової загибелі водних біоресурсів на річці Случ. В зв’язку з цим, в районі оголошено надзвичайний стан.

Про це повідомляють на сайті управління рибоохорони в Житомирській області.

«По факту загибелі риби спеціалістами Житомиррибоохорони складено акт обстеження та пораховано кількість загиблих водних біоресурсів, які в результаті візуального обстеження, за видами та кількістю складали: сом – 7 екз., лящ – 38 екз., щука – 27 екз., окунь – 47 екз., уклія – 50 екз., плітка – 45 екз., короп – 3 екз., раки – 38 екз., плоскирка – 20 екз., краснопірка – 10 екз., ротань – 3 екз., бичок річковий – 5 екз., лин – 2 екз., карась – 17 екз., всього 312 екз», – йдеться в повідомленні.

На даний час очікуються результати лабораторних досліджень, після чого можна буде зробити висновки щодо причин загибелі водних біоресурсів.

На сайті прокуратури Житомирської області повідомляють, що інформацію про забруднення річок Хомора і Случ, вивчено Новоград-Волинською місцевою прокуратурою, організовано перевірку та доручено Баранівському ВП Новоград-Волинського ВП ГУНП в області внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 242 КК України.

«Як свідчать попередні висновки спеціалістів, у річку Хомору, яка впадає в річку Случ, ймовірно, скинуло екологічно небезпечні викиди підприємство Хмельниччини. З метою виявлення джерела забруднення, встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності, місцевим відділенням національної поліції розпочато кримінальне провадження», - йдеться в повідомленні.

Наразі залучено спеціалістів екологічних служб, проводиться огляд місця події, здійснюються першочергові слідчі дії.

Як повідомляв Житомир.info,у Баранівському районі комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій оголосила надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня через забруднення р. Случ, р. Хомора.

Фото з сайту управління рибоохорони в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі