Місто

У Житомирі з’явилося ще більше камер відеоспостереження, які допомагатимуть розкривати злочини

19 April 2016, 15:48

На вулицях Житомира з’явилося ще 27 камер відеоспостереження. Наразі завершився другий етап робіт по реалізації системи «Безпечне місто». В першу чергу відеокамери розміщені на мостах, біля аварійних ділянок доріг, перехресть та місць масового скупчення людей.

«Буквально минулого тижня у нас була зустріч з керівництвом нашої патрульної поліції, ми зараз говоримо про те, щоб передати їм трансляцію з камер спостереження в режимі online, у них є технічна можливість, щоб оператори в режимі реального часу спостерігали за ситуацією в місті. Масштабування проекту не принесе користі, якщо знову ж таки цією інформацією в режимі реального часу не користуватимуться ті служби, яким ця інформація необхідна в першу чергу», – розповів міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

Завдяки системі міського відеоспостереження правоохоронцям вдалося розкрити 79 злочинів. Серед них 2 вбивства, 21 крадіжка і 27 аварій.

Журналістам показали ДТП, яке зафіксувала камера відеоспостереження: учасником аварії стала маршрутка, яка прямувала у Хмельницький, у салоні знаходилось 8 людей. Після зіткнення з легковиком маршрутка перекинулась на бік, а перехожі одразу кинулись на допомогу потерпілим.

«На жаль, це стандартна ситуація. Але якщо ми говоримо про електронне місто, то інформація про ДТП відразу повинна потрапляти в систему «Електронне місто» з реакцією всіх служб на дану пригоду», – прокоментував міський голова.

Крім усіх переваг, пошук необхідного відео у програмі максимально спрощений.

«На сьогоднішній день насправді писати просто відеоматеріал – це не найважливіше. Дуже важливо обробляти цю інформацію, оперативно з неї отримувати якийсь результат, тому що терабайти інформації вручну переглянути – це дуже складно. Покажу вам на прикладі інтелектуального пошуку наприклад, нам потрібно знайти на цьому перехресті автомобіль, який їхав в центр і перетнув цю лінію. Вказуємо напрямок руху, колір автомобіля і задаємо пошук. Система знаходить всі червоні автомобілі, які їхали в цьому напрямку в певний час. Не потрібно оператору сидіти, довго шукати матеріал. Додатково система може в автоматичному режимі зчитувати номери автомобілів і вносити їх в базу. Дуже просто шукати - вводите перші цифри номера, система сортує його відразу по номеру», – розповів представник компанії «BSI-Group» Олександр Безпалюк.

Після реалізації третього етапу системи міського відеоспостереження у Житомирі працюватиме 162 камери, 70 з них встановлять у школах міста, ще 20 – у медичних установах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі